Josh Walet
Blog Drama

Samenloop voor hoop (en topsalarissen)

In Alphen werd jaarlijks de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Daarbij kon het KWF per editie rekenen op een cheque van zo’n 125.000 euro. Het KWF stopt er echter mee.

Landelijk levert het evenement ieder jaar zo’n 4 miljoen euro op. Uiteraard is dat geen netto-opbrengst. Lokaal wordt er wel met vrijwilligers gewerkt, maar de overkoepelende organisatie van het KWF zelf werkt met beroepskrachten. Als reden voor het stoppen geven ze dat de kosten relatief hoog zijn in vergelijking met andere wervingsacties.

Gemiddeld liggen de kosten van werving tussen de 15 en 20 procent. Laat het bij Samenloop voor Hoop nou eens 40 procent zijn. Dan is het toch ieder jaar 2,4 miljoen in de knip. Mooi meegenomen zou ik zeggen. Los daarvan is het evenement voor veel mensen een troost bij het verlies van dierbaren en levert het veel goodwill op voor het KWF.

Blijkbaar zijn ze bij het KWF liever lui dan moe, staan ze buiten de maatschappij, hebben ze te veel geld en snappen ze niet dat zorg meer is dan chemo en bestraling. Zou het voor het management niet zo langzamerhand een mooi verdienmodel geworden zijn, om de hypotheek van hun bovenmodale villa te bekostigen? En hun vriendjes kunnen van de ‘onderzoekprojectjes’ een mooie auto rijden.

Onzin? Waarom staat er dan op de balans van het KWF 350 miljoen aan geldmiddelen en beleggingen? Als de nood zo hoog is in de strijd tegen de gevreesde ziekte, waarom staan ze dan niet stijf-rood bij de bank? Ze komen altijd met de smoes dat dat verplichtingen zijn voor de lange termijn. Welk bedrijf heeft de salarissen en andere verplichtingen voor de komende 5 jaar al geparkeerd op een aparte bankrekening? Heeft u de hypotheekbetalingen voor volgend jaar al opzij gezet op een spaarrekening? Hoeveel van de mensen die gul gegeven hebben, zijn zelfs niet eens zeker van hun baan volgend jaar? Wat te denken van door Corona getroffen bedrijfjes?

De top van het KWF hoeft zich geen zorgen te maken met die honderden miljoenen op de bank, maar een keertje de handen uit de mouwen steken is ze te veel.  

Alphen aan den Rijn kap met die onzin van het KWF en geef je aandacht aan doelen die er werkelijk toe doen. Doelen, die niet sinds koningin Wilhelmina van alles beloven, maar nog nooit serieus iets bereikt hebben, behalve buitenlandse onderzoeken dunnetjes over te doen. Doelen die niet een mooi huis met baangarantie voor het management en hun studievriendjes als verborgen agenda hebben. Die 2,4 miljoen niet beneden hun stand vinden. 

Machiel van der Schoot 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.