Google Street View

Samenwerking voor een veilig en regelmatig ondernemersklimaat: resultaten van de inspectie op bedrijventerrein Molenwetering

In samenwerking tussen de Gemeente Alphen aan den Rijn, de Omgevingsdienst Midden-Holland en de politie heeft er een gezamenlijke controle plaatsgevonden bij ondernemers op het bedrijventerrein Molenwetering. Deze controles worden regelmatig uitgevoerd.

"Mede dankzij de medewerking van de ondernemers zijn de controles succesvol verlopen", laat de Gemeente weten. De meerderheid van de ondernemers had hun zaken goed op orde, maar er werden ook enkele overtredingen geconstateerd.

Tijdens de controles hebben de toezichthouders milieuovertredingen en overtredingen van het bouwbesluit vastgesteld. Bovendien werd illegale bewoning in sommige panden aangetroffen. In de openbare ruimte zijn tevens enkele parkeerovertredingen opgemerkt. De Gemeente zal passende handhavingsmaatregelen nemen met betrekking tot deze overtredingen.

Bevordering van een eerlijk en veilig ondernemersklimaat

De onaangekondigde controle is primair gericht op de naleving van voorschriften, zoals het bestemmingsplan en milieuregels. Tijdens deze inspecties zijn we ook waakzaam voor signalen van mogelijke (ondermijnende) criminaliteit, zoals het gebruik van een bedrijf of pand voor illegale activiteiten. Dergelijke situaties kunnen vaak overlast en onveiligheid voor de omgeving veroorzaken. Het naleven van regelgeving draagt bij aan een eerlijk en veilig ondernemingsklimaat.

Vermoed jij criminele activiteiten in de buurt? Dat kun je op deze manieren melden:

  • Bij de politie via 0900-8844 of in geval van nood via 112.
  • Bij Meld Misdaad Anoniem Melden kan ook volledig anoniem vi. via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Let er hierbij op dat uw melding op geen enkele manier te herleiden is tot u of uw onderneming. Anders kan de melding niet worden verwerkt.
  • Bij Gemeente Alphen aan den Rijn via alphenaandenrijn.nl. Dit kan eventueel ook anoniem. U kunt een melding maken van uiteenlopende zaken zoals vervuiling, geluidsoverlast of onderhoud.
  • Bij Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) via odmh.nl) voor zaken die betrekking hebben op milieuoverlast of stankoverlast van bedrijven. Hieronder valt ook onbedoelde en illegale verontreinigingen van bodem, lucht en water en onveilige situaties met gevaarlijke stoffen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.