WIJdezorg en OBS Elckerlyk
Advertorial Maatschappelijk

Samenwerking WIJdezorg en OBS Elckerlyc

In samenwerking met Alzheimer Nederland is er een adoptieproject gestart genaamd ‘Jong adopteert Oud’. Een unieke manier om mensen met dementie en kinderen samen te brengen. Basisschoolleerlingen van groep 7/8 gaan in kleine groepjes op bezoek bij mensen met dementie in een zorginstelling.

Basisschoolleerlingen van groep 7/8 gaan op bezoek bij mensen met dementie in een zorginstelling. Daar maken ze een praatje, spelen ze spelletjes met de bewoners, lezen ze de krant voor of gaan ze samen eten. Kinderen maken hierdoor op een laagdrempelige manier kennis met dementie en leren over de ziekte. Voor mensen met dementie is het een manier om in contact te blijven met de maatschappij en helpt het tegen eenzaamheid.

Locatie Jacobus

Ook locatie Jacobus doet mee aan het adoptieproject. Iedere vrijdagmorgen gaat een groepje kinderen van groep 8 van OBS Elckerlyc, onder begeleiding van een medewerker, naar onze zorglocatie Jacobus om langs te gaan bij onze bewoners. Ze spelen een spelletje of knutselen of tekenen met de bewoners. Voor de bewoners is dit heel leuk en gezellig en ook voor de kinderen is dit leuk en leerzaam. Zij leren wat zij kunnen betekenen voor de oudere mens en leren de wereld van mensen met dementie beter te begrijpen. Zij leren hier veel van en komen na afloop vol verhalen terug naar de klas.

Knipsel[1].PNG


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: