De Baardman
Advertorial Verzorging

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Met zijn ervaring en een passie voor verzorging deelt hij hier graag zijn kennis en tips die elke man kunnen helpen om zijn baardverzorging naar een hoger niveau te tillen. Laten we hem verwelkomen en meteen beginnen met een aantal vragen! 

Hi Sander, zou je je even kunnen voorstellen aan onze lezers? 

Zeker! Ik ben Sander, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en auteur op mijn eigen website DeBaardman.nl. Hier help ik mensen (met name mannen) met het onderhouden en stijlen van hun gezichtsbeharing.  

Wat doet debaardman.nl precies? 

Via mijn website help ik mannen met een baard op weg. Ik geef tips hoe je je gezichtshaar moet verzorgen om een mooie volle baard te krijgen en daarbij test ik verschillende trimmers en andere baardproducten om mijn bezoekers te helpen met het kiezen van de juiste verzorgingsproducten. 

Hoe kwam het idee zo om debaardman.nl te starten? 

Dit idee kwam toen ik thuis zat tijdens corona. Ik had weinig te doen en liet toen voor het eerst mijn baard staan. Er komt best wel wat bij kijken om een baard te laten staan, dus ging ik er veel over lezen en keek ik veel video's. Dit vond ik zo leuk dat het idee kwam om hier een website over te beginnen en mijn ervaring te delen met andere baardmannen. En dat pakte heel goed op. Op dit moment zitten we op zo’n 25.000 bezoekers per maand en we hebben een mooie community met baardmannen opgebouwd. 

Wat zijn op dit moment de niet te missen trends op het gebied van baardstijlen? 

Momenteel zijn de "verfijnde stoppelbaard" en de "gevormde volle baard" erg in trek. De verfijnde stoppelbaard geeft een nette, maar stoere uitstraling en vereist regelmatig trimmen om die perfecte, korte lengte te behouden.  

Aan de andere kant zorgt de gevormde volle baard voor een robuuste en verzorgde look. Deze stijl vraagt om meer onderhoud, zoals regelmatig kammen en trimmen om de vorm te behouden en het gebruik van verzorgingsproducten zoals baardolie om de baard zacht en glanzend te houden. 

Welke basisprincipes moet elke man kennen voor de verzorging van zijn baard? 

Het is essentieel om je baard regelmatig te trimmen om gespleten haarpunten te voorkomen en een verzorgde look te behouden. Het wassen van de baard met een specifieke baardshampoo helpt bij het verwijderen van vuil en overtollige oliën zonder de baardharen uit te drogen.  

Hydratatie is hierbij ook belangrijk: gebruik bijvoorbeeld baardolie om de huid onder je baard gezond te houden en je baard zacht en glanzend te houden. Daarnaast kan het gebruik van een baardbalsem helpen om je baard in model te brengen en te verzorgen. 

Wat zijn de grootste fouten die mannen maken bij het verzorgen van hun baard? 

Een veelvoorkomende fout is het te vaak wassen van de baard, wat kan leiden tot uitdroging en broosheid. Het is ook een nadeel om geen conditioner of baardolie te gebruiken, wat vaak resulteert in een ruwe en ongezonde baard.  

Veel mannen vergeten daarnaast de huid onder de baard goed te verzorgen, wat kan leiden tot schilfering en jeuk.  

Kun je enkele essentiële producten aanbevelen voor een gezonde en goed verzorgde baard? 

Een goede baardshampoo raad ik altijd aan en werkt perfect voor het reinigen zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Baardolie is handig om zowel de baard als de huid eronder te hydrateren en te voeden, wat jeuk en schilfering voorkomt. Een stevige baardborstel helpt bij het ontwarren van de baardharen (vooral handig bij een langere baard) en het gelijkmatig verdelen van natuurlijke oliën. Daarnaast kan een baardbalsem nuttig zijn om je baard in model te brengen en extra vocht in te sluiten. 

Hoe kan iemand de juiste baardstijl kiezen die past bij zijn gezichtsvorm? 

Voor mannen met een hoekig gezicht is een ronde baardstijl ideaal om de harde lijnen te verzachten, terwijl een hoekige baardstijl een rond gezicht meer definitie en structuur kan geven.  

Mannen met een ovaal gezicht kunnen eigenlijk bijna elke baardstijl wel hebben, maar een korte baard die de kaaklijn volgt, werkt bijzonder goed in dit geval. Een stylist kan je overigens ook helpen bij het bepalen van de perfecte match door rekening te houden met de gezichtsvorm, haardichtheid en persoonlijke voorkeuren. 

Wat zijn jouw tips voor het omgaan met jeuk en irritatie tijdens de groeifase van een baard? 

Het regelmatig hydrateren van de baard en de huid eronder met baardolie kan helpen de huid te kalmeren en uitdroging te voorkomen, wat een veelvoorkomende oorzaak is van jeuk en irritatie.  

Daarnaast kan het gebruik van een milde baardshampoo helpen bij het verminderen van irritatie door de huid schoon te houden zonder deze uit te drogen. Het gebruik van een zachte baardborstel kan ook helpen om de huid te masseren en de doorbloeding te stimuleren, wat bijdraagt aan een gezondere baardgroei. 

Hoe vaak moet een baard worden gewassen en wat zijn de beste technieken hiervoor? 

Het is voldoende om je baard twee tot drie keer per week te wassen om te voorkomen dat hij uitdroogt. Gebruik een specifieke baardshampoo die zacht is voor zowel de baardharen als de huid. 

Masseer de shampoo zachtjes in de baard en op de huid om vuil en overtollige olie te verwijderen, spoel daarna grondig uit. Het is ook aan te raden om na het wassen een conditioner te gebruiken om de baard zacht en gehydrateerd te houden. 

Dit zijn de producten die Sander getest heeft en/of nog gaat testen

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.