Scala College
Advertorial Onderwijs

Sandra Niemeijer nieuwe voorzitter College van Bestuur van Stichting Scala College & Coenecoop College

Vanaf 1 augustus 2024 wordt Sandra Niemeijer de nieuwe voorzitter College van Bestuur van de Stichting Scala College & Coenecoop College. Sandra vervult tot die tijd haar rol als rector-bestuurder van het Schoonhovens College.

Sandra kan zich goed vinden in de visie en de kernwaarden van onze scholen. Vooral de kernwaarde ‘ruimte’ spreekt haar aan: “Alleen vanuit een bepaalde mate van autonomie en eigenaarschap kunnen leerlingen groeien en leren en datzelfde geldt ook voor medewerkers”. Ze wil leiding geven vanuit een basis van vertrouwen en verbinding, zodat medewerkers ruimte voelen om zichzelf en het onderwijs te blijven ontwikkelen.

William Croes, voorzitter Raad van Toezicht, geeft over de benoeming van Sandra aan: “Met haar bestuurlijke kwaliteiten en haar ruime ervaring in het voortgezet onderwijs heeft de Raad van Toezicht van de stichting er alle vertrouwen in dat Sandra een sterke visie en koers voor onze stichting kan bepalen voor de komende jaren”.

De Stichting Scala College & Coenecoop College staat voor een breed aanbod aan uitstekend, boeiend openbaar voortgezet onderwijs in het Groene Hart. Het Scala College in Alphen aan den Rijn en het Coenecoop College in Waddinxveen en Boskoop werken met elkaar samen om het onderwijs van beide scholen beter te kunnen organiseren.


Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.