Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?

Sociale Activering Voor Allen (SAVA) nodigt jou samen met hun samenwerkingspartners Nieuwe Alphenaren en Tom in de Buurt van harte uit om dit met hen, vrouwen uit allerlei culturen, te komen vieren in de Limeshal in Alphen. Speciaal voor jou hebben zij een gevarieerd programma samengesteld met als hoogtepunt de internationale modeshow. Ook zijn er leuke stands van organisaties die graag laten zien wat zij allemaal doen en zal burgemeester Liesbeth Spies spreken. In haar speech neemt zij ook het thema vrijheid mee. Onder het genot van een hapje en een drankje uit verschillende culturen kun je in gesprek gaan met andere vrouwen.

SAVA vindt het belangrijk dat vrouwen zich realiseren dat er voor hen vele mogelijkheden liggen buiten de voordeur. SAVA richt zich op alle vrouwen in de gemeente Alphen aan den Rijn, ook die door overtuiging, cultuur, opvoeding of onbegrip zich op een afstand van de maatschappij bevinden.

Iedereen is van harte welkom van 14:00 tot 20:00 uur in de Limeshal aan de Kees Mustersstraat 8 in Alphen aan den Rijn. Toegang is gratis, voor sommige activiteiten en de hapjes wordt echter wel een vergoeding gevraagd. Kijk voor meer informatie over het programma op de website en Facebookpagina of stuur een mail naar werkgroep.sava@outlook.com.