Eveline Verhoeve

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?

Sociale Activering Voor Allen (SAVA) nodigt jou samen met hun samenwerkingspartners Nieuwe Alphenaren en Tom in de Buurt van harte uit om dit met hen, vrouwen uit allerlei culturen, te komen vieren in de Limeshal in Alphen. Speciaal voor jou hebben zij een gevarieerd programma samengesteld met als hoogtepunt de internationale modeshow. Ook zijn er leuke stands van organisaties die graag laten zien wat zij allemaal doen en zal burgemeester Liesbeth Spies spreken. In haar speech neemt zij ook het thema vrijheid mee. Onder het genot van een hapje en een drankje uit verschillende culturen kun je in gesprek gaan met andere vrouwen.

SAVA vindt het belangrijk dat vrouwen zich realiseren dat er voor hen vele mogelijkheden liggen buiten de voordeur. SAVA richt zich op alle vrouwen in de gemeente Alphen aan den Rijn, ook die door overtuiging, cultuur, opvoeding of onbegrip zich op een afstand van de maatschappij bevinden.

Iedereen is van harte welkom van 14:00 tot 20:00 uur in de Limeshal aan de Kees Mustersstraat 8 in Alphen aan den Rijn. Toegang is gratis, voor sommige activiteiten en de hapjes wordt echter wel een vergoeding gevraagd. Kijk voor meer informatie over het programma op de website en Facebookpagina of stuur een mail naar werkgroep.sava@outlook.com.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.