Scala College

Scala College gaat langdurige samenwerking aan met Rijnvicus

Al sinds 2008 maakt Rijnvicus alle locaties van het Scala College schoon. Met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven wordt de werkgelegenheid van vele medewerkers van Rijnvicus gecontinueerd. De vier schoolgebouwen van het Scala College zijn zo verzekerd van goed onderhoud.

Hennie Weeber, vestigingsdirecteur bij het Scala College, en Ramon van de Griend, manager schoonmaak bij Rijnvicus, hebben hiervoor een nieuwe overeenkomst getekend. Deze nieuwe aanbesteding is minimaal voor de duur van drie jaar en kan met twee jaar worden verlengd.

Onderneming met een sociaal hart

Het Scala College en Rijnvicus gaan een langdurige en duurzame samenwerking aan. Het Scala is een onderneming met een sociaal hart, Hennie Weeber laat weten blij te zijn met deze stap. “Als maatschappelijke instelling nemen wij hierin graag onze verantwoordelijkheid. Onze gebouwen verdienen de beste zorg, zeker gezien het feit dat op de locatie Nieuwe Sloot recentelijk verbouwingen hebben plaatsgevonden en ook de Diamantstraat een opknapbeurt heeft gehad. De medewerkers van Rijnvicus hebben in het verleden al bewezen goed werk te leveren. Wij zijn erg blij met deze samenwerking. We vinden het bovendien een waardevolle bijkomstigheid dat onze leerlingen in contact komen met mensen die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben”, aldus Weeber.

Mooie leerwerkplekken

Het Scala College zorgt ervoor dat de medewerkers van Rijnvicus de ruimte krijgen om te leren en te werken in de schoonmaak. “De vier locaties van het Scala College zijn mooie leerwerkplekken. Alle onderdelen uit het schoonmaakwerk komen hier naar voren, zoals onder andere het in de was zetten van vloeren en schoonmaken van kantoren. Er is veel divers werk en veel te leren.” Naast alle schoonmaak facetten leren de medewerkers ook werknemersvaardigheden, zoals communiceren en samenwerken op het werk, gedrag op de werkvloer, Arbo en veiligheid.

Bij het Scala College werken is een mooie opstap naar een baan in het bedrijfsleven. Zeker in deze tijd zijn er veel (baan)kansen in deze sector. “Het Scala laat haar sociale hart spreken door medewerkers van Rijnvicus, die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een werkplek aan te bieden. Bij het Scala werkt een opleider schoonmaak die zelf uit een opleidingstraject komt en nu in vaste dienst van Rijnvicus is. Een mooi voorbeeld van participatie in de samenleving. Rijnvicus zorgt ervoor dat alle locaties van het Scala College er weer netjes uitzien”, aldus Van de Griend.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.