Josh Walet
Advertorial Onderwijs en opvang

Scala College organiseert meeloop dag voor mensen die in het onderwijs willen werken

Net als in het basisonderwijs is er ook in het voortgezet onderwijs al geruime tijd spraken van een lerarentekort. De verwachting is dat dit tekort de komende jaren alleen nog maar toeneemt. Het Scala College organiseert daarom donderdag 13 februari een Open (Meeloop) Dag voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in het onderwijs.

De Open Dag staat in het teken van het omdenken, vertelt Scala vestigingsdirecteur Ezra Meijer. “Het Scala College heeft momenteel geen vacatures. Als onderwijsorganisatie moeten we voorbereid zijn op de toekomst. Mensen die geïnteresseerd zijn in werken in het onderwijs nodigen wij van harte uit om op 13 februari op een van onze drie locaties mee te lopen met een docent en te proeven hoe het is om voor de klas te staan en in het onderwijs te werken. We denken hierbij aan mensen met een bevoegdheid (maar die deze momenteel niet gebruiken), zij-instromers die via omscholing het onderwijs in willen of masterstudenten die overwegen om het onderwijs in te gaan. Docent is een prachtig uitdagend beroep. Dat willen we laten zien.”

Voor belangstellenden die ’s middags niet kunnen, vindt er later op de dag een tweede activiteit plaats. Die start om 16:00 uur. Tijdens een informeel hapje en drankje krijgen zij de mogelijkheid in gesprek te gaan met docenten over hun werk. Tevens kunnen zij informatie krijgen over opleidingstrajecten om voor de klas te staan. Deze bijeenkomst vindt plaats op locatie Nieuwe Sloot, Kees Musterstraat 6 in Alphen aan den Rijn.

Wie wil meelopen met een docent kan zich aanmelden via de mail: info@scalacollege.nl. Voor de tweede activiteit die om 16:00 uur start, hoeft men zich niet vooraf aan te melden.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.