Josh Walet

Scala College speelt in op groeiende belangstelling vrouwenvoetbal

Op woensdagmiddag 13 november wordt een speciale training voor meisjes uit de groepen 7 en 8 van de basisschool in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Het Scala College organiseert die middag een workshop voor jongens en meisjes die interesse hebben in Highschool Voetbal.  

Voetbal wint flink aan populariteit onder meisjes en vrouwen. Het aantal vrouwelijke leden van de voetbalbond KNVB nam met ruim 65.000 leden toe tot een totaal van bijna 150.000. Het betekent de grootste vrouwelijke aanwas van alle sportbonden.

De speciale trainingen op woensdagmiddag 13 november worden verzorgd door de voormalige bondscoach van het Nederlands dameselftal, Arjan van der Laan. Meisjes uit de groepen 7 en 8 van de basisschool kunnen meetrainen. Diezelfde middag organiseert het Scala College op de velden van Alphense Boys een workshop voor jongens en meisjes die interesse hebben in Highschool Voetbal dat door het Scala College wordt aangeboden.

Vrouwenvoetbal Scala College
Het Scala College speelt in op die ontwikkeling, vertelt Leon Emmel, docent BSM & Lichamelijke Opvoeding. “Leerlingen die kiezen voor Highschool Voetbal krijgen wekelijks 4 uur extra training. Wij werken samen met de trainers van de Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Ook bij ons neemt het aantal meisjes dat kiest voor Highschool Voetbal jaarlijks toe”, vertelt Leon.

“Lieke Martens, Vivianne Miedema, het zijn namen die iedereen kent. Sterspeelsters, voorbeelden voor meisjes. Dankzij de samenwerking met de gediplomeerde trainers van De Complete Techniek kunnen wij jongens en meisjes die willen voetballen op maat bedienen. Op alle niveaus, want onze Highschool Voetbal is niet alleen bedoeld voor pure talenten. Iedereen die beter wil worden op zijn of haar niveau is van harte welkom.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.