Josh Walet

Scala College speelt in op groeiende belangstelling vrouwenvoetbal

Op woensdagmiddag 13 november wordt een speciale training voor meisjes uit de groepen 7 en 8 van de basisschool in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Het Scala College organiseert die middag een workshop voor jongens en meisjes die interesse hebben in Highschool Voetbal.  

Voetbal wint flink aan populariteit onder meisjes en vrouwen. Het aantal vrouwelijke leden van de voetbalbond KNVB nam met ruim 65.000 leden toe tot een totaal van bijna 150.000. Het betekent de grootste vrouwelijke aanwas van alle sportbonden.

De speciale trainingen op woensdagmiddag 13 november worden verzorgd door de voormalige bondscoach van het Nederlands dameselftal, Arjan van der Laan. Meisjes uit de groepen 7 en 8 van de basisschool kunnen meetrainen. Diezelfde middag organiseert het Scala College op de velden van Alphense Boys een workshop voor jongens en meisjes die interesse hebben in Highschool Voetbal dat door het Scala College wordt aangeboden.

Vrouwenvoetbal Scala College
Het Scala College speelt in op die ontwikkeling, vertelt Leon Emmel, docent BSM & Lichamelijke Opvoeding. “Leerlingen die kiezen voor Highschool Voetbal krijgen wekelijks 4 uur extra training. Wij werken samen met de trainers van de Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Ook bij ons neemt het aantal meisjes dat kiest voor Highschool Voetbal jaarlijks toe”, vertelt Leon.

“Lieke Martens, Vivianne Miedema, het zijn namen die iedereen kent. Sterspeelsters, voorbeelden voor meisjes. Dankzij de samenwerking met de gediplomeerde trainers van De Complete Techniek kunnen wij jongens en meisjes die willen voetballen op maat bedienen. Op alle niveaus, want onze Highschool Voetbal is niet alleen bedoeld voor pure talenten. Iedereen die beter wil worden op zijn of haar niveau is van harte welkom.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Politiek vandaag 08:53

Politiek steunt voorstel van SAT, TEAN en Nieuwe Sloot

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil dat wethouders Van Velzen en Schotanus variant 4 uitwerken om de Stichting Alphense Tennisparken (SAT) voor een faillissement te behoeden. De raad maakt in december een keuze tussen deze en de door de wethouders voorgestelde oplossing.