scala

ScalaMUN 2020: de grootste editie ooit

Op 6 en 7 maart 2020 wordt ScalaMUN (Model United Nations) voor de zevende keer op rij georganiseerd door leerlingen en docenten van het Scala College aan de Sacharov-locatie. Deze editie van ScalaMUN heeft als thema ‘’Time to reconsider; Let’s take back our future’’. Dit jaar wordt de grootste ScalaMUN tot nu toe georganiseerd.

Zes commissies

Het evenement, gerelateerd aan en toegejuicht door de Verenigde Naties, staat in het teken van debat tussen (internationale) leerlingen die afkomstig zijn van verschillende scholen die landen over de hele wereld vertegenwoordigen. Tijdens de debatten van de zes commissies (Security Council, Legal Committee, Human Rights, Economic and Social, United Nations Environmental Program en Alternate History) komen allerlei actuele onderwerpen uit de huidige samenleving aan de orde, die allemaal te maken hebben met het thema.

In de 6 commissies debatteren alle delegaties over verschillende vraagstukken die van invloed zijn op de levens van vele mensen. Dit jaar ligt de nadruk hierbij op het reflecteren op het handelen van de mens, ‘Zijn we nog wel goed bezig?’ en ‘Wat kunnen we verbeteren aan de wereld?’ zijn daarbij centrale vraagstukken.

Grootste ScalaMUN ooit

Dit jaar organiseren de leerlingen de grootste ScalaMUN tot nu toe, er doen meer dan 100 leerlingen uit Nederland en Duitsland mee aan de discussie. De leerlingen uit het buitenland verblijven bij leerlingen van het Scala College thuis in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Tijdens deze Engelstalige debatten, die allemaal volgens de officiële regels van de Verenigde Naties verlopen, is onderlinge samenwerking tussen de verschillende delegaties essentieel. “Voor de leerlingen zijn het natuurlijk ook twee plezierige en leerzame dagen”, laat het Scala College weten.

MUN

MUN staat voor Model United Nations: door het nabootsen van de Verenigde Naties maken de leerlingen kennis met de bekendheid en het functioneren ervan. Overal ter wereld worden MUN-conferenties georganiseerd. Het Scala College is ondertussen 7 jaar lang een trotse organisator van de conferentie in Alphen aan den Rijn.

De openingsceremonie wordt traditioneel in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn gehouden. Een belangrijke gastspreker die op de openingsceremonie zal spreken is burgemeester Liesbeth Spies. Verder zullen de vestigingsdirecteur van locatie Sacharovlaan van het Scala College komen en mensen van het goede doel MAMAS. Dit goede doel wordt dit jaar gesteund door ScalaMUN. Na de ceremonie zal ScalaMUN voornamelijk plaatsvinden op het Scala College aan de Doctor A.D. Sacharovlaan 1.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.