Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

De scanauto gaat rondrijden in het centrum van Alphen aan den Rijn en in de blauwe zones.

Handhaving
De scanauto is van ParkeerService. De gemeentelijke handhavers gaan die gebruiken. De scanauto registreert met camera's de kentekens van geparkeerde auto's. Wanneer er een kenteken gevonden wordt die niet voor de parkeerkosten betaalt, krijgt de handhaver een seintje en gaat hij naar de locatie om de situatie te beoordelen. De handhaver controleert of er een reden voor is, bijvoorbeeld laden en lossen of een fysieke gehandicaptenparkeerkaart. Als er geen reden is, plaatst de handhaver een kaartje achter de ruitenwisser waarop staat dat is vastgesteld dat er niet betaald is en dat er een naheffingsaanslag volgt. Deze volgt binnen 2 weken via de post.

Kostendekkend
Betaald parkeren is nodig om de schaarse parkeerruimte in Alphen aan den Rijn goed te kunnen verdelen en kostendekkend te maken. Het doel is om de betalingsbereidheid boven de 90% te krijgen. De gemeente heeft forse investeringen gedaan in bijvoorbeeld parkeergarage Castellum, parkeerdek Hoogvliet en de nieuwe parkeergarage boven de nieuwe bibliotheek. Deze investeringen worden mede terugverdiend met betaald parkeren. Hiermee heeft de gemeente dus niet als doel om geld te verdienen. Dit geld is gebruikt om te investeren in parkeervoorzieningen. De afgelopen jaren draaide de parkeerexploitatie verlies. Dit betekent dat de gemeente geld moet toeleggen. Dat is geld dat de gemeente ook aan andere zaken kan uitgeven. Daarom heeft de raad het college de opdracht gegeven de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. De scanauto is onderdeel van deze maatregelen. De scanauto kan niet alleen in korte tijd een groot aantal auto’s controleren, maar maakt de handhaving op straat ook aanzienlijk minder arbeidsintensief.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.