Ronald de Jong

Scanauto voor betaald parkeren gepresenteerd

Op maandag 2 december is de scanauto van de gemeente gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus, samen met enkele handhavers. De scanauto gaat rondrijden in het centrum van Alphen aan den Rijn en in de loop van 2020 ook in de blauwe zones.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

scanauto_josh.jpeg (foto: Josh Walet)
scanauto_ronalddejong1.jpeg (foto: Ronald de Jong)
scanauto_ronalddejong.jpeg (foto: Ronald de Jong)

De gemeente zet vanaf maandag 2 december een scanauto in om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben voor het parkeren. De auto wordt gebruikt door de gemeentelijke handhavers. De auto scant kentekens. Als er niet betaald is zal de handhaver een kaartje achter de ruitenwisser plaatsen waarop staat dat er is waargenomen dat er niet betaald is. Daarna volgt er een naheffingsaanslag.

Betaald parkeren
Betaald parkeren in Alphen aan den Rijn is nodig om de kosten voor overige betaalde projecten te dekken. Ook worden de kosten van nieuwe projecten gedekt met de opbrengst van het betaald parkeren. De gemeente heeft dus niet tot doel om winst te maken maar om overige kosten te kunnen dekken. De afgelopen jaren heeft de parkeerexploitatie verlies gedraaid. Om deze reden heeft de raad het college de opdracht gegeven om de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. De scanauto is hier een onderdeel van. Niet alleen kan er op deze manier in een kortere tijd meer gecontroleerd worden, maar het maakt de handhaving op staat ook minder intensief.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.