Ronald de Jong

Scanauto voor betaald parkeren gepresenteerd

Op maandag 2 december is de scanauto van de gemeente gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus, samen met enkele handhavers. De scanauto gaat rondrijden in het centrum van Alphen aan den Rijn en in de loop van 2020 ook in de blauwe zones.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

scanauto_josh.jpeg (foto: Josh Walet)
scanauto_ronalddejong1.jpeg (foto: Ronald de Jong)
scanauto_ronalddejong.jpeg (foto: Ronald de Jong)

De gemeente zet vanaf maandag 2 december een scanauto in om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben voor het parkeren. De auto wordt gebruikt door de gemeentelijke handhavers. De auto scant kentekens. Als er niet betaald is zal de handhaver een kaartje achter de ruitenwisser plaatsen waarop staat dat er is waargenomen dat er niet betaald is. Daarna volgt er een naheffingsaanslag.

Betaald parkeren
Betaald parkeren in Alphen aan den Rijn is nodig om de kosten voor overige betaalde projecten te dekken. Ook worden de kosten van nieuwe projecten gedekt met de opbrengst van het betaald parkeren. De gemeente heeft dus niet tot doel om winst te maken maar om overige kosten te kunnen dekken. De afgelopen jaren heeft de parkeerexploitatie verlies gedraaid. Om deze reden heeft de raad het college de opdracht gegeven om de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. De scanauto is hier een onderdeel van. Niet alleen kan er op deze manier in een kortere tijd meer gecontroleerd worden, maar het maakt de handhaving op staat ook minder intensief.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winkels gisteren 17:25

Spellenwinkel Hoge Ogen verhuist terug naar Hooftstraat

Na vijf jaar in de Julianastraat gevestigd te zijn geweest, verhuist spellenwinkel Hoge Ogen nu terug naar hun oude pand in de Hooftstraat, schuin tegenover de Toko. Momenteel wordt er hard gewerkt om de winkel gereed te maken voor de opening op zaterdag 30 mei.

Alphens Restaurantweek gisteren 16:49

De laatste week van de Eight Drive is ingegaan

Volgende week openen horecagelegenheden weer hun deuren, zo ook Grand Café Eight. Daarom kun je deze week voor het laatst genieten van een afhaalgerecht en het heerlijke ijs bij de Eight Drive. Maar goed nieuws: de lekkere en gezonde maaltijden kun je gewoon nog blijven bestellen!

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 15:21

Thuis genieten van films met de tips van Castellum

Castellum moet de deuren nog een tijdje gesloten houden vanwege een geplande verbouwing. Je kunt dus helaas nog even niet genieten van jouw favoriete films in hun bioscoop. Maar met de tips van de medewerkers van Castellum kun je thuis wel genieten van de leukste films!

Verkeer en vervoer gisteren 14:25

Mag vrachtverkeer straks over de busbaan van de N207?

Zes keer per uur rijdt er een bus over de busbaan N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn. De rest van het uur is de busbaan leeg. Moet de busbaan daarom voor vrachtverkeer opengesteld worden?