Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Scandinavilla: een Scandinavisch weekend bij Parkvilla

Uitgestrekte natuur, design, talloze culturele bezienswaardigheden. Scandinavië heeft veel te bieden. Tel daarbij een flinke dosis hygge op en het idee voor een Scandinavisch weekend is geboren. Scandinavilla -georganiseerd door Parkvilla op 4 en 5 maart- is een weekend met een theaterconcert, films, veel creatieve workshops, lekker eten en misschien is het Noorderlicht te zien in Alphen aan den Rijn.

Het theaterconcert A Transatlantic Love op 4 maart is een liefdesverhaal speciaal geschreven voor dit weekend door Laurens Joënsen. Laurens zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen en zijn vader van de Faröer eilanden, gelegen onder IJsland. Tijdens een vakantie worden zij verliefd. In de voorstelling neemt multitalent Laurens iedereen mee op reis naar zijn vaderland. Het theaterconcert kan inclusief een Scandinavisch buffet worden geboekt. De Zweedse balletjes worden dan ingeruild voor culinaire lekkernijen zoals een Deense bladerdeegtaart met bieten en een Koldskalmousse.

Scandinavische films populair

"Scandinavische films winnen steeds meer aan populariteit", vertelt Cindy van der Hoorn van Parkvilla. "Tijdens dit weekend draaien we nog een keer de topfilm Rose. Deze film was elke keer weer uitverkocht. Ook vertonen we Godland, een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld en de klassieker Fanny & Alexander."

Scandinavische Monet

Schilderen in de stijl van Edvard Munch of zoals Anders Zorn de Scandinavische Monet, een Dalahästar -het bekende rode, Zweedse paardje- maken met naaitechnieken,  Scandinavisch volksdansen en Viking accessoires maken van leer voor kids 9+. "Scandinavië staat bekend om zijn rust. Daar zijn wij niet helemaal in geslaagd", lacht Arjenne Bouwknegt, een van de organisatoren.

"We hebben een uitgebreid programma workshops samengesteld. Daarnaast zijn er op gratis inloopactiviteiten in de foyer, zoals een runenstenen legging op zaterdag, elk teken heeft een magische betekenis. Op zondag is er een gratis workshop Noorse breitechnieken. Alle workshops worden gegeven door ervaren docenten. Er is genoeg te beleven bij Parkvilla. Ook in de voorjaarsvakantie organiseren we weer workshops voor kinderen en draaien we leuke kinderfilms."

Kijk voor meer info en tickets op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.