Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Scandinavilla: een Scandinavisch weekend bij Parkvilla

Uitgestrekte natuur, design, talloze culturele bezienswaardigheden. Scandinavië heeft veel te bieden. Tel daarbij een flinke dosis hygge op en het idee voor een Scandinavisch weekend is geboren. Scandinavilla -georganiseerd door Parkvilla op 4 en 5 maart- is een weekend met een theaterconcert, films, veel creatieve workshops, lekker eten en misschien is het Noorderlicht te zien in Alphen aan den Rijn.

Het theaterconcert A Transatlantic Love op 4 maart is een liefdesverhaal speciaal geschreven voor dit weekend door Laurens Joënsen. Laurens zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen en zijn vader van de Faröer eilanden, gelegen onder IJsland. Tijdens een vakantie worden zij verliefd. In de voorstelling neemt multitalent Laurens iedereen mee op reis naar zijn vaderland. Het theaterconcert kan inclusief een Scandinavisch buffet worden geboekt. De Zweedse balletjes worden dan ingeruild voor culinaire lekkernijen zoals een Deense bladerdeegtaart met bieten en een Koldskalmousse.

Scandinavische films populair

"Scandinavische films winnen steeds meer aan populariteit", vertelt Cindy van der Hoorn van Parkvilla. "Tijdens dit weekend draaien we nog een keer de topfilm Rose. Deze film was elke keer weer uitverkocht. Ook vertonen we Godland, een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld en de klassieker Fanny & Alexander."

Scandinavische Monet

Schilderen in de stijl van Edvard Munch of zoals Anders Zorn de Scandinavische Monet, een Dalahästar -het bekende rode, Zweedse paardje- maken met naaitechnieken,  Scandinavisch volksdansen en Viking accessoires maken van leer voor kids 9+. "Scandinavië staat bekend om zijn rust. Daar zijn wij niet helemaal in geslaagd", lacht Arjenne Bouwknegt, een van de organisatoren.

"We hebben een uitgebreid programma workshops samengesteld. Daarnaast zijn er op gratis inloopactiviteiten in de foyer, zoals een runenstenen legging op zaterdag, elk teken heeft een magische betekenis. Op zondag is er een gratis workshop Noorse breitechnieken. Alle workshops worden gegeven door ervaren docenten. Er is genoeg te beleven bij Parkvilla. Ook in de voorjaarsvakantie organiseren we weer workshops voor kinderen en draaien we leuke kinderfilms."

Kijk voor meer info en tickets op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.