Josh Walet

Scapino wordt eerste huurder van oude pand V&D

Jarenlang heeft het leeggestaan en dit jaar verscheen er eindelijk iets voor op de plek: het pand van de V&D. Een woordvoerder meldt dat de eerste huurder inmiddels bekend is.

De Scapino zal vanuit de Julianastraat naar de andere kant van de Rijn verhuizen. Het wordt de eerste winkel die een ruimte onder de appartementen aan de Van Boetzelaerstraat zal huren. Er zijn nog enkele plekken vrij. Aan welke bedrijven dit verhuurd zal worden is niet bekend. Wel meldt een woordvoerder dat er mogelijk horeca met terras op de hoek komt.

De Toussaint

Aan de Van Boetzelaerstraat, met om de hoek het Toussaintplein, waar eerst jarenlang de V&D gevestigd zat, bevindt zich nu de nieuwbouw van De Toussaint. Het bestaat uit 24 appartementen met ieder een privé parkeerplaats. Omringd door authentieke woningen en winkels in het hart van het Alphense centrum.

Erg lang stonden voor het nieuwbouwproject hekken en konden Alphenaren vanaf de straat niet helemaal goed zien wat er precies gebouwd werd en hoe het er in zijn geheel uit zou komen te zien. Inmiddels is het volledige complex bewoond en is de eerste huurder van de winkelpanden bekend.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.