Archieffoto

Schaapscheerdersfeest bij Kinderboerderij Zegersloot terug van weggeweest

Alle wol verzamelen! Kinderboerderij Zegersloot is dit jaar terug met het traditionele Schaapscheerdersfeest.

Ieder jaar ontdoet Stichting Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! “De afgelopen twee jaren hebben wij de schapen stilletjes geschoren. Geen feest en geen gezelligheid. Wat was dát saai! Maar nu zijn de schaapjes over de dam en kan ons traditionele schaapscheerdersfeest echt weer doorgaan, zonder restricties”, zegt Nanouk, beheerder van Stichting Alphense Kinderboerderijen.

Het schaapsscheerdersfeest gaat plaatsvinden op 22 mei van 11:00 tot 16:00 uur. Maar een schaapscheerdersfeest zonder gezelschap is natuurlijk geen feest. “Alleen samen met Alphenaren kunnen we er een zeer leuke dag van maken!” Naast schapen scheren is er onder meer ook een ambachtelijke markt met diverse leuke braderiekraampjes. “Echt interessant zijn het ouderwetse wol spinnen, de bokkenwagen (wie kent dit nog) en het maken van kaas. Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; schminken, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk kan er een rondje gereden worden met de pony's.”

Heb je van al die activiteiten trek gekregen? Bij de foodcorner kun je oer-Hollandse lekkernijen versmaden. “Speciaal voor deze gelegenheid is ook onze limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar! En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.”

Kom jij ook? Voor volwassenen vraagt de stichting een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. Voor € 3 is er voor hen een activiteitenkaart te koop. Alle betalingen graag contant; alle opbrengsten komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel.

schaapscheerdersfeest schaap.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.