Archieffoto

Schaapscheerdersfeest bij Kinderboerderij Zegersloot

Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! Het traditionele schaapscheerdersfeest staat voor de deur! Terwijl de schapen worden geschoren, kunnen bezoekers genieten van een ambachtelijke markt met diverse kraampjes vol zelfgemaakte producten. Op zondag 26 mei van 11:00 tot 16:00 uur is het hele gezin welkom.

Activiteiten voor kinderen

Voor de jongere bezoekers zijn er tal van leuke activiteiten gepland. Van skelter rijden tot broodjes bakken en springen op het springkussen, er is voor elk wat wils. Durfallen kunnen zelfs hun 'cowboy skills' testen op een wild draaiende stier!

Smullen op het Food-Plein

Na al dat plezier is het tijd voor wat lekkers. Op het food-plein kan je genieten van heerlijke oer-Hollandse lekkernijen. En speciaal voor deze gelegenheid hebben ze de limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar!

Praktische informatie

Het Schaapscheerdersfeest vindt plaats op zondag 26 mei van 11:00 - 16:00 uur. Voor volwassenen vragen ze een kleine bijdrage van €2, en kinderen mogen gratis naar binnen. Ze werken met muntjes voor de veiligheid, die geldig zijn voor elk evenement. Pinnen is mogelijk, maar hiervoor rekenen ze een toeslag van €0,25 vanwege de kosten. 

Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan hun dierlijke vrienden, waaronder geiten, schapen, konijnen en kippen.

Kom jij ook?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: