Josh Walet

Schadepost jaarwisseling loopt flink in de papieren

Ondanks dat er deze jaarwisseling een vuurwerkverbod van kracht was, werd er behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Daarnaast is er ook voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht.

De totale schade van de jaarwisseling 2020/2021 bedroeg zo’n € 50.000. De gemeente heeft na een inventarisatie geconstateerd dat er rondom de jaarwisseling 2021/2022 meer schade is aangericht in het openbaar gebied. Het gaat in totaal om ruim € 90.000. En dat is zowel van voor als tijdens de jaarwisseling. “De schade veroorzaakt voor de jaarwisseling komt uit op een bedrag van € 42.900. De schade tijdens de jaarwisseling bedraagt € 48.000”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Tekst loopt door onder de foto

Bushokje vuurwerk kapot

Wat er dan aan schade is aangericht in Alphen aan den Rijn? Er zijn onder meer tientallen prullenbakken beschadigd geraakt door vuurwerk, net als ondergrondse containers. Daarnaast is er schade aangebracht aan een voetbalkooi en lichtmast. Een concreter overzicht van wat er precies allemaal is vernield in het openbaar gebied, volgt later.

Diverse speeltuinen moesten het ontgelden. De gemeente heeft daar geen goed woord voor over. “Het meest betreuren wij schade die aan verschillende speeltuinen in de gemeente is toegebracht. Dit is niet alleen een grote kostenpost, maar beïnvloedt ook in negatieve zin het woongenot van kinderen en hun buurtgenoten”, legt een woordvoerder uit.

“Waar wij kunnen achterhalen wie de schade veroorzaakt heeft, verhalen wij de kosten voor vervanging en reparatie bij de betreffende personen.” Verder klinkt er waardering voor onder meer de hulpverleners. “Los daarvan spreken wij onze dank uit richting medewerkers van hulpdiensten, jongerenwerkers en vrijwilligers zoals buurtvaders, die zich hebben ingezet voor een veilige en feestelijke jaarwisseling.”

Lees ook: Jaarwisseling 'beheersbaar' maar druk verlopen voor hulpverleners in Alphen aan den Rijn

Brand picknicktafel jaarwisseling


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.