Josh Walet

Schadepost jaarwisseling loopt flink in de papieren

Ondanks dat er deze jaarwisseling een vuurwerkverbod van kracht was, werd er behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Daarnaast is er ook voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht.

De totale schade van de jaarwisseling 2020/2021 bedroeg zo’n € 50.000. De gemeente heeft na een inventarisatie geconstateerd dat er rondom de jaarwisseling 2021/2022 meer schade is aangericht in het openbaar gebied. Het gaat in totaal om ruim € 90.000. En dat is zowel van voor als tijdens de jaarwisseling. “De schade veroorzaakt voor de jaarwisseling komt uit op een bedrag van € 42.900. De schade tijdens de jaarwisseling bedraagt € 48.000”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Tekst loopt door onder de foto

Bushokje vuurwerk kapot

Wat er dan aan schade is aangericht in Alphen aan den Rijn? Er zijn onder meer tientallen prullenbakken beschadigd geraakt door vuurwerk, net als ondergrondse containers. Daarnaast is er schade aangebracht aan een voetbalkooi en lichtmast. Een concreter overzicht van wat er precies allemaal is vernield in het openbaar gebied, volgt later.

Diverse speeltuinen moesten het ontgelden. De gemeente heeft daar geen goed woord voor over. “Het meest betreuren wij schade die aan verschillende speeltuinen in de gemeente is toegebracht. Dit is niet alleen een grote kostenpost, maar beïnvloedt ook in negatieve zin het woongenot van kinderen en hun buurtgenoten”, legt een woordvoerder uit.

“Waar wij kunnen achterhalen wie de schade veroorzaakt heeft, verhalen wij de kosten voor vervanging en reparatie bij de betreffende personen.” Verder klinkt er waardering voor onder meer de hulpverleners. “Los daarvan spreken wij onze dank uit richting medewerkers van hulpdiensten, jongerenwerkers en vrijwilligers zoals buurtvaders, die zich hebben ingezet voor een veilige en feestelijke jaarwisseling.”

Lees ook: Jaarwisseling 'beheersbaar' maar druk verlopen voor hulpverleners in Alphen aan den Rijn

Brand picknicktafel jaarwisseling


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Sport vandaag 09:26

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.