Kinderboerderij Zegersloot

Scheren maar! Schapen zeggen hun dikke vacht vaarwel op het Schaapscheerdersfeest

De jassen van de schapen van Kinderboerderij Zegersloot werden zondag weer aan de kapstok gehangen. Dit jaar gebeurde dat op oude en vertrouwde wijze, namelijk met tientallen bezoekers die toekeken en met volop andere activiteiten.

Ieder jaar ontdoet Stichting Alphense Kinderboerderijen de schapen van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! “De afgelopen twee jaren hebben wij de schapen stilletjes geschoren. Geen feest en geen gezelligheid. Wat was dát saai! Maar nu zijn de schaapjes over de dam en kan ons traditionele schaapscheerdersfeest echt weer doorgaan, zonder restricties”, zo vertelde Nanouk, beheerder van Stichting Alphense Kinderboerderijen, eerder.

Zondag was het zover. Tientallen Alphenaren kwamen af op het Schaapscheerdersfeest, waar bezoekers niet alleen toe konden kijken hoe de schapen geschoren werden, maar ook rond konden struinen over de markt met diverse braderiekraampjes. Denk aan ouderwets wol spinnen, de bokkenwagen (wie kent dit nog) en het maken van kaas. Kids konden zich laten schminken, broodjes bakken, zich uitleven op het springkussen en een rondje rijden met de pony’s. Daarnaast genoot het aanwezige publiek van oer-Hollandse lekkernijen en was de limonadekoe van stal gehaald.

Het eerste schaap was, zoals altijd, een uitdaging, maar eenmaal het eerste schaap over de dam was… De rest van de dag waren de schaapscheerders bezig met schapen scheren. Waarom schapen geschoren worden? In de herfst en in de winter vinden schapen hun warme jas fijn, maar in de lente en de zomer hangen zij hun jas liever aan de kapstok. Daar helpt de schaapscheerder bij. Bovendien vallen schapen snel met hun dikke vacht en kunnen ze niet zo makkelijk overeind komen. Ook kunnen zij hun bips beter schoon houden zonder dikke vacht en kunnen lammetjes veel makkelijker drinken bij hun moeder.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.