Advertorial Overige

Schitterende seniorendagen in december

De gehele maand december staat in het teken van De Schitterende Seniorendagen. Tijdens deze ‘schitterende dagen’ biedt Bibliotheek Rijn en Venen, samen met verschillende samenwerkingspartners, senioren een breed aanbod aan activiteiten. Wat deze dagen extra schitterend maakt: alle activiteiten zijn gratis.

In stijl van de feestdagen
De ochtend voor pakjesavond, woensdag 4 december, staat Bibliotheek Alphen Centrum geheel in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen Sinterklaasgedichten maken en genieten van een optreden van de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool Alphen (the Magic Music Makers). Ook is er van alles te doen rondom de Kerstdagen: een eigen kerstbal maken en/of versieren, een optreden van a capella kerstkoor the X-Mas Vocals en genieten van een kopje warme chocomel met kerstkransjes.

Aan de slag in het eLAB®
Voor iedereen die mee wil praten met de kleinkinderen over techniek, gamen of Lego® zijn er 3 activiteiten in het eLAB® van de Bibliotheek. Op 4 december wordt tijdens het TechniekLab gebouwd aan een vervoersmiddel voor Sinterklaas. Op woensdag 11 december is er de workshop CoSpaces, waarin een eigen game gemaakt kan worden en daarna echt gespeeld met een VR bril op. En op woensdag 18 december gaan de deelnemers kerstballen van Lego® maken. Voor alle activiteiten is geen ervaring nodig. Wel kunnen mensen voor de gezelligheid hun kleinkinderen gratis meenemen.

Winterse workshops
Naast de vele inloopactiviteiten kunnen senioren aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo is er op dinsdag 10 december de workshop digitaal fotoalbum maken. Ook kunnen de voeten van de vloer tijdens de swingende salsaworkshop op vrijdag 20 december in Bibliotheek Alphen Centrum, waar alle pasjes en draaien van de salsa voorbij komen. Creatievelingen kunnen in Parkvilla op vrijdag 13 december een eigen kunstwerk maken tijdens de workshop schilderen.

Voor een overzicht van alle activiteiten kun je terecht op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Aanmelden voor de workshops en andere activiteiten kan via de infobalie in de Bibliotheek, telefonisch: 0172-475 771, e-mail: senioren@bibliotheekrijnenvenen.nl of de website.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.