Advertorial Overige

Schitterende seniorendagen in december

De gehele maand december staat in het teken van De Schitterende Seniorendagen. Tijdens deze ‘schitterende dagen’ biedt Bibliotheek Rijn en Venen, samen met verschillende samenwerkingspartners, senioren een breed aanbod aan activiteiten. Wat deze dagen extra schitterend maakt: alle activiteiten zijn gratis.

In stijl van de feestdagen
De ochtend voor pakjesavond, woensdag 4 december, staat Bibliotheek Alphen Centrum geheel in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen Sinterklaasgedichten maken en genieten van een optreden van de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool Alphen (the Magic Music Makers). Ook is er van alles te doen rondom de Kerstdagen: een eigen kerstbal maken en/of versieren, een optreden van a capella kerstkoor the X-Mas Vocals en genieten van een kopje warme chocomel met kerstkransjes.

Aan de slag in het eLAB®
Voor iedereen die mee wil praten met de kleinkinderen over techniek, gamen of Lego® zijn er 3 activiteiten in het eLAB® van de Bibliotheek. Op 4 december wordt tijdens het TechniekLab gebouwd aan een vervoersmiddel voor Sinterklaas. Op woensdag 11 december is er de workshop CoSpaces, waarin een eigen game gemaakt kan worden en daarna echt gespeeld met een VR bril op. En op woensdag 18 december gaan de deelnemers kerstballen van Lego® maken. Voor alle activiteiten is geen ervaring nodig. Wel kunnen mensen voor de gezelligheid hun kleinkinderen gratis meenemen.

Winterse workshops
Naast de vele inloopactiviteiten kunnen senioren aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo is er op dinsdag 10 december de workshop digitaal fotoalbum maken. Ook kunnen de voeten van de vloer tijdens de swingende salsaworkshop op vrijdag 20 december in Bibliotheek Alphen Centrum, waar alle pasjes en draaien van de salsa voorbij komen. Creatievelingen kunnen in Parkvilla op vrijdag 13 december een eigen kunstwerk maken tijdens de workshop schilderen.

Voor een overzicht van alle activiteiten kun je terecht op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Aanmelden voor de workshops en andere activiteiten kan via de infobalie in de Bibliotheek, telefonisch: 0172-475 771, e-mail: senioren@bibliotheekrijnenvenen.nl of de website.


Meer nieuws

Wegwerkzaamheden vandaag 17:16

Hinder in januari en februari door werkzaamheden kruising N207 Leimuiden

Om de doorstroming van het verkeer tussen Alphen en Leimuiden te verbeteren, werkt de provincie Zuid-Holland aan de N207. Het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden is het laatste stuk van de N207 dat wordt aangepast. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren in januari en februari.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:50

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 15:11

Maggie zorgt voor fun in your kitchen!

Maggie Blue heeft het roer een beetje omgegooid. Nu het lijkt alsof de lockdown en sluiting van de horeca nog een tijdje zal duren, vond Maggie het tijd voor verandering. 

Coronavirus in Alphen vandaag 13:59

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.