Advertorial Overige

Schitterende seniorendagen in december

De gehele maand december staat in het teken van De Schitterende Seniorendagen. Tijdens deze ‘schitterende dagen’ biedt Bibliotheek Rijn en Venen, samen met verschillende samenwerkingspartners, senioren een breed aanbod aan activiteiten. Wat deze dagen extra schitterend maakt: alle activiteiten zijn gratis.

In stijl van de feestdagen
De ochtend voor pakjesavond, woensdag 4 december, staat Bibliotheek Alphen Centrum geheel in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen Sinterklaasgedichten maken en genieten van een optreden van de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool Alphen (the Magic Music Makers). Ook is er van alles te doen rondom de Kerstdagen: een eigen kerstbal maken en/of versieren, een optreden van a capella kerstkoor the X-Mas Vocals en genieten van een kopje warme chocomel met kerstkransjes.

Aan de slag in het eLAB®
Voor iedereen die mee wil praten met de kleinkinderen over techniek, gamen of Lego® zijn er 3 activiteiten in het eLAB® van de Bibliotheek. Op 4 december wordt tijdens het TechniekLab gebouwd aan een vervoersmiddel voor Sinterklaas. Op woensdag 11 december is er de workshop CoSpaces, waarin een eigen game gemaakt kan worden en daarna echt gespeeld met een VR bril op. En op woensdag 18 december gaan de deelnemers kerstballen van Lego® maken. Voor alle activiteiten is geen ervaring nodig. Wel kunnen mensen voor de gezelligheid hun kleinkinderen gratis meenemen.

Winterse workshops
Naast de vele inloopactiviteiten kunnen senioren aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo is er op dinsdag 10 december de workshop digitaal fotoalbum maken. Ook kunnen de voeten van de vloer tijdens de swingende salsaworkshop op vrijdag 20 december in Bibliotheek Alphen Centrum, waar alle pasjes en draaien van de salsa voorbij komen. Creatievelingen kunnen in Parkvilla op vrijdag 13 december een eigen kunstwerk maken tijdens de workshop schilderen.

Voor een overzicht van alle activiteiten kun je terecht op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Aanmelden voor de workshops en andere activiteiten kan via de infobalie in de Bibliotheek, telefonisch: 0172-475 771, e-mail: senioren@bibliotheekrijnenvenen.nl of de website.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.