Pixabay

Scholen passen tropenrooster toe

Komende week verwacht Nederland een hittegolf. Met temperaturen boven de 30 graden belooft het een warme week te worden. De Alphense scholen passen daarom hun roosters aan om het hun leerlingen iets makkelijker te maken.  

Het Ashram College past het 40-minuten rooster toe, laat directeur André Hol weten. De leerlingen van het Groene Hart kunnen hun aangepaste roosters online bekijken. Deze worden in ieder geval vanaf 24 juni toegepast. 'Wanneer de grootste hitte voorbij is, gaan we weer terug naar het reguliere rooster', schrijft de school op hun website.

Het Wellantcollege gaat met de andere scholen mee en past ook de roosters aan. 'Wij hebben de hele week een tropenrooster. Dat houdt in dat we om 08.00 uur starten met de lessen in plaats van 08.30 uur. De lessen duren 40 minuten zodat de leerlingen om 14.00 uur al uit zijn in plaats van 16.10 uur', laat de teamleider van het Wellantcollege weten. De school laat het tropenrooster expres de hele week duren zodat er duidelijkheid is voor de leerlingen en ouders. 'Vrijdag stond er al een studiedag gepland, het is voor iedereen het handigste om het tropenrooster de hele week aan te houden.'

Geen tropenrooster
Wat het Scala College van plan is, is nog niet bekend. 'Hier hebben wij nog geen duidelijkheid over', laat een woordvoerder weten van de school. Het MBO Rijnland werkt niet met tropenroosters en hebben dus geen aangepast rooster.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.