Josh Walet

Scholieren Groene Hart Lyceum doen mee aan de 'Raspberry Pi' competitie

Het Groene Hart Lyceum uit Alphen aan den Rijn doet dit jaar mee aan de Raspberry Pi competitie. Met één team gaat de middelbare school aan de slag om met een Raspberry Pi (een goedkope, krachtige computer in creditcardformaat) een innovatie oplossing te ontwikkelen die bijdraagt aan de VN-doelstellingen om een duurzame wereld te versnellen.

PA Consulting organiseert voor de vierde keer de Raspberry Pi wedstrijd om jongeren enthousiast te maken voor technologie. Vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholieren, zo ook van het Groene Hart Lyceum, nemen het in teams tegen elkaar op en ontwikkelen met de Raspberry Pi-computer een uitvinding die een maatschappelijk probleem oplost. Dit jaar gaan de deelnemende teams in het kader van het thema 'Innoveren om de wereld te redden' een van de grootste uitdagingen van onze tijd aan: duurzaamheid. 

Betrokkenheid omzetten in actie

“Onze jaarlijkse Raspberry Pi-wedstrijd is bedoeld om scholieren enthousiast te maken voor techniek, door hen uit te dagen uitvindingen te doen waar de maatschappij iets aan heeft. De vindingrijkheid die ze laten zien en wat ze kunnen maken met behulp van een Raspberry Pi-microcomputer is opmerkelijk. Met de Raspberry Pi-wedstrijd bieden we ruimte om die vindingrijkheid te ontwikkelen”, zegt Mark Griep, hoofd PA Consulting Nederland, dat samen met House of Digital deze competitie in Nederland organiseert.  

In tegenstelling tot eerdere jaren werd het thema dit jaar niet alleen door PA bepaald, maar ook door de scholieren zelf. Via verschillende kanalen, waaronder social media polls, werd gevraagd welke thema’s scholieren nauw aan het hart liggen. Daar kwamen gewichtige antwoorden op terug zoals sociale ongelijkheid of visionaire ideeën zoals ruimtetoerisme. Maar duurzaamheid won met een ruime marge.

“De reacties laten zien dat de jongere generaties van nu wellicht de meest geëngageerde ooit zijn”, zegt Ernst Brand, public sector expert bij PA Consulting. “Met deze competitie willen we hun de tools en de vaardigheden geven om die sociale betrokkenheid ook daadwerkelijk om te zetten in actie. En dat doen we ieder jaar met veel plezier - én met succes, want de uitvindingen zijn altijd van zeer hoog niveau.”

Finale

Op 28 maart was de deadline om alle inzendingen in te sturen. Deze inzendingen worden nu beoordeeld door de jury, die bestaat uit experts uit het bedrijfsleven, de overheid en journalistiek. Zij kiezen vier winnende teams: de meest creatieve, de meest haalbare, de meest impactvolle uitvinding en een door de jury nader te bepalen categorie. De finale vindt plaats op 13 april, met wellicht het team van het Groene Hart Lyceum als één van de vier winnaars! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.