ANWB

School voor speciaal onderwijs Auris de Taaltuin in Alphen aan den Rijn wint ANWB Verkeersplein

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Zuid-Holland is basisschool Auris de Taaltuin in Alphen aan den Rijn. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Charlotte Zelders, Voorzitter adviescommissie ANWB Fonds.

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Auris de Taaltuin

"Bij Auris De Taaltuin zijn wij een school voor leerlingen tussen de 3 en 13 jaar met een taalontwikkelingsstoornis en voor slechthorende leerlingen. Veel kinderen komen naar school met de taxi. Hierdoor missen ze de dagelijkse ervaringen in het verkeer, in hun eigen wijk met de fiets of lopend" vertelt schoolleider Matthea Zeilstra. "Met het verkeersplein willen we die ervaring in het klein naar het schoolplein halen zodat onze leerlingen spelenderwijs en met verkeerslessen kunnen leren om zich op een veilige manier in het echte verkeer te bewegen".

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:02

Niet zingen onder de douche, maar voor het goede doel

Vind jij zingen heerlijk en wil je wat goeds doen voor het goede doel? Dan ben je hier helemaal op het goede adres. Lions Rhijnhart organiseert op donderdag 20 oktober een Sing along voor het goede doel.

Advertorial Overige vandaag 14:11

Onderzoek naar truffels met Psilocybine

Het UMC Groningen doet onderzoek naar de effecten van psychedelica op depressieve klachten. In deze nieuwe studie wordt onderzocht wat de juiste dosering is voor mensen met een depressie en welke effecten het heeft. De studie vindt plaats op verschillende locaties in Europa, waaronder het UMC Groningen (Universitair Centrum Psychiatrie), het UMC Utrecht en het LUMC.

Overige vandaag 12:37

Minister-president Rutte en minister Weerwind op bezoek in de PI Alphen

Op woensdag 5 oktober bezochten minister-president Rutte en minister Weerwind de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De minister-president ging die dag op bezoek bij verschillende organisaties om van de medewerkers te horen over hun werk en wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Evenementen vandaag 11:43

Statiegeld op alle drinkbekers bij Alphense Oktoberfeesten

Liefhebbers van de Alphense Oktoberfeesten, zet je schrap. Op zaterdag 8 oktober is het weer zover. Als vanouds kun je samen met vrienden en familie ongegeneerd losgaan tijdens de Alphense Oktoberfeesten. Wel zal er iets veranderen dit jaar.