Schooldammers de Kinderkring weer kampioen

De Kinderkring heeft voor het zevende jaar op rij toegeslagen op het Alphens Schooldamkampioenschap. In het Wijkcentrum Kerk en Zanen waren de Woubrugse scholieren afgelopen zaterdag de andere viertallen in beide categorieën de baas.

Bij de pupillen (groep 7 en 8) waren de viertallen van de Kinderkring duidelijk sterker dan de rest van het veld. De drie teams eindigden gebroederlijk op de eerste drie plekken. Daar leek eerst nog geen sprake van: de Stromen hield het eerste team van de Kinderkring in de eerste ronde nog op 4-4. De vermoeidheid sloeg echter langzaam toe, en de Stromen werd uiteindelijk vierde, terwijl de drie teams van de Kinderkring maar bleven winnen. Op Maat en de Rank werden verdienstelijk vijfde en zesde.

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) was het ook de Kinderkring die aan het langste eind trok, maar hier was de strijd een stuk spannender. De Fontein (Ter Aar) ging tot de laatste ronde gelijk op, maar in de onderlinge wedstrijd maakte de Kinderkring aan hun illusies een eind: het werd maar liefst 8-0. Het tweede viertal van de Kinderkring mocht het brons ophalen, met slechts één bordpuntje meer dan de Stromen.

De eerste twee teams in beide categorieën mogen nu door naar de provinciale finale, die op zaterdag 16 maart in Gouda wordt gehouden. De nummers 3 zijn eerste reserve voor dit toernooi. Vorig jaar werden de pupillen van de Kinderkring tweede bij de provinciale finale en haalden ze uiteindelijk net niet de landelijke finale. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 13:19

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden. 

Gemeente vandaag 11:50

Proef Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Wie een huis of bedrijfspand laat bouwen, stelt eisen aan de uitvoering. Zoals een laag energieverbruik en een juiste luchtvochtigheid. Bij oplevering kan blijken dat deze eisen niet altijd goed zijn uitgevoerd. Klanten kunnen last krijgen van gebreken als een constructiefout, brandonveilige situatie, lekkage of slecht functionerende ventilatie.

Gemeente vandaag 10:35

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de mat

Eind februari ontvang je het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2020. Heb je vragen of twijfel je of jouw WOZ-waarde klopt? Neem dan contact op met één van de taxateurs van de gemeente Alphen aan den Rijn.