Advertorial Economie

SEAT presenteert de Tarraco, ook bij MAAS Autogroep

SEAT presenteert de Tarraco, de derde en grootste SUV van het merk. De Tarraco wordt vanaf het voorjaar van 2019 leverbaar als vijf- en als zevenzitter. Met veel ruimte, gebruiksgemak en krachtige doch efficiënte motoren ontpopt de Tarraco zich als een nieuw topmodel voor SEAT. Bovendien laat de Tarraco zien in welke richting het design van SEAT zich ontwikkelt.

De Tarraco is de grootste SUV én het nieuwe vlaggenschip van SEAT. Hij werd in Barcelona ontwikkeld en hij wordt geproduceerd in Wolfsburg (D). Na de Ateca en Arona is de Tarraco de derde SUV van SEAT. Zijn in het oog springende, robuuste design staat niet op zichzelf: de 4,74 meter lange en 1,66 meter hoge Tarraco zet de toon voor het SEAT-design van de nabije toekomst. Een strakke lijnvoering met een focus op driehoekige vormen staat daarbij centraal. Een grote grille en scherp gesneden koplampunits sluiten daar perfect bij aan. De Tarraco Style en Xcellence maken voor zowel de buiten- als binnenverlichting uitsluitend gebruik van LED-technologie.

In de buitengewoon ruime Tarraco komen typische SEAT-eigenschappen als design, gebruiksgemak, sportiviteit, comfort en kwaliteit samen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen vijf of zeven inzittenden daarvan genieten in een licht, ruimtelijk interieur. De zevenzits uitvoering heeft een derde zitrij, die evenals de tweede eenvoudig is neer te klappen.

On demand: comfort of dynamiek
De Tarraco is ontworpen om rijplezier en gebruiksgemak te combineren. Hij is ontwikkeld op basis van het nieuwe MQB-A-platform met lange wielbasis. Het optionele Dynamic Chassis Control (DCC) kent diverse settings. Zo kan de bestuurder afhankelijk van de trip kiezen voor maximale dynamiek of juist optimaal comfort. DCC kan op basis van de rij- en wegomstandigheden ook zelf de settings aanpassen.

Kracht en efficiency
De Tarraco is leverbaar met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels, alle met directe inspuiting en turbotechnologie. Het benzinegamma start met de 1.5 TSI met 110 kW/150 pk. Deze motor is gekoppeld aan handgeschakelde zesversnellingsbak, die de aandrijfkracht naar de voorwielen leidt. De Tarraco 2.0 TSI (140 kW/190 pk) is standaard uitgerust met een zeventraps DSG-transmissie en 4Drive vierwielaandrijving. De 2.0 TDI is er in twee vermogensvarianten. De 110 kW/150 pk sterke versie wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving – een zeventraps DSG en 4Drive zijn optioneel. De Tarraco 2.0 TDI met 140 kW/190 pk beschikt standaard over de zeventraps DSG en 4Drive vierwielaandrijving. In een later stadium wordt de Tarraco ook leverbaar met alternatieve aandrijftechnologieën.

Assistentie van het hoogste niveau
Voor veiligheid en comfort van topklasse krijgt de Tarraco de modernste assistentiesystemen. Alle modellen worden standaard uitgevoerd met Lane Assist en Front Assist inclusief fietser- en voetganger-herkenning. Ook is hij uitgerust met voor SEAT nieuwe voorzieningen als Emergency Call, Pre-crash Assist en Rollover Detection. Als optie zijn Blind Spot Detection (dode hoek-assistent), Traffic Sign Recognition (Verkeerstekenherkenning), Traffic Jam Assist, Light Assist en Emergency Assist beschikbaar. ACC (Adaptive Cruise Control is standaard voor Xcellence uitvoering).

De SEAT Tarraco komt in februari 2019 op de markt. 

De SEAT Tarraco is er met een vanafprijs van € 37.950,-. Voor dat bedrag krijg je een behoorlijk compleet uitgeruste auto. Zo zijn airconditioning, een digitaal instrumentenpaneel, een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm, led-koplampen, licht-, regen- en parkeersensoren, een automatisch dimmende binnenspiegel en diverse actieve veiligheidssystemen standaard aanwezig op elke Tarraco. 

De Tarraco is vanaf nu te bestellen met twee motoren, beide met 150 pk vermogen. Je kunt kiezen uit een 1.5 TSI benzinemotor en een 2.0 TDI diesel. Later voegt het merk 190 pk benzine- en dieselversies toe, die dan ook meteen voorzien zijn van vierwielaandrijving en een automaat. In 2020 volgt een plug-in hybride-uitvoering.

Benzine      
1.5 TSI 150PK Style vanaf € 37.950
    Xcellence vanaf € 40.600
Diesel      
2.0 TDI 150PK Style vanaf € 43.300
    Xcellence vanaf € 45.950 

 

Tarraco Roadshow
Op vrijdag 25 januari 2019 organiseren wij een Tarraco Roadshow. Nog voor de officiële marktintroductie heb jij de kans om exclusief kennis te maken met de SEAT Tarraco. Reserveer nu jouw plek. Wees snel want de plekken zijn beperkt.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.