Google Street View

Sekswerkers mogen weer aan de slag: ‘’We zijn er nog niet, maar dit is de eerste stap’’

Alle contactberoepen zijn vanaf woensdag 19 mei weer toegestaan. Dat betekent dat ook de laatste categorie, de sekswerkers, de deuren weer mogen openen. Bij Salon 261 aan de Eikenlaan in Alphen houden ze nog wel een slag om de arm. 

Al ruim twee maanden kunnen vrijwel alle contactberoepen hun werk weer uitoefenen, maar sekswerkers waren hiervan nog uitgezonderd. Daar komt vanaf woensdag 19 mei verandering in. '’Natuurlijk ben ik enigszins blij’’, zegt de exploitant van Salon 261, de enige erotische club van Alphen. ‘’We mogen weer open en dat is ook goed voor de legaliteit. Het is te hopen dat we het met elkaar rechthouden, maar ik houd een slag om de arm.’’ 

Een eerste stap 

De Alphense ondernemer ziet de versoepeling als een eerste stap, maar hij weet ook dat er nog een lange weg te gaan is. ‘’Er gaat een hele tijd overheen voordat alles weer normaal is. Daar zijn we nog lang niet. Mensen moeten registreren en een mondkapje op. We zijn er nog niet. Dit is de eerste stap. Met deze stap heb je niet al je bezoekers in één keer terug. Die zijn nog steeds wat huiverig. Maar we moeten ergens beginnen. Ik ben blij dat er in ieder geval meer mogelijk is.’’ 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.