Selma Noort exposeert beeldend werk in Parkvilla

Tot en met dinsdag 19 februari is er in de foyer van Parkvilla een tentoonstelling te zien van beeldend werk van Selma Noort. Tevens is er een kleine uitstalling die een indruk geeft van haar schrijverschap.

Selma Noort is geboren en getogen in Leiden maar woont sinds enkele jaren in Alphen aan den Rijn. Zij is in de eerste plaats bekend van haar jeugdboeken en de indrukwekkende lijst publicaties die zij op haar naam heeft staan, waaronder bekroonde en vertaalde titels.

Selma schreef zich, na lange tijd niet te hebben getekend, 25 jaar geleden in voor een van de cursussen van het toenmalige Expressie 70 (nu Parkvilla). Sindsdien is zij blijven tekenen (portret/model), en ook begonnen met schilderen. Zij heeft een uitgesproken voorkeur voor sterk gestileerd, soms bijna grafisch werk. Het gebruik van kleur is voor haar essentieel. Op groot doek werkt ze met olieverf, maar portretten maakt zij graag met potlood. Haar schilderijen zijn figuratief, verhalend en liefdevol, ironisch en soms ietwat tragisch.

Meer informatie over het werk van Selma: www.selmanoort-art.nl.

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen: van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur en zaterdag  19.00 - 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen)


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen gisteren 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen gisteren 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.

Advertorial Horeca 6 dec. 2019 17:08

December bij Osteria La Piazza

December. De maand van gezelligheid, familie en eten. Voor Osteria La Piazza bestaat het hele jaar uit deze thema’s. Maar wat kun je nog meer verwachten in de decembermaand?

Winactie Horeca 6 dec. 2019 16:28

Win 2 cocktails bij La Cubanita

De gehele maand december staat in het teken van Villa Joep. Ter gelegenheid hiervan heeft La Cubanita 6 heerlijke Villa Joep-cocktails ontwikkeld. Wij mogen 2 gratis Villa Joep-cocktails weggeven!

Algemeen 6 dec. 2019 15:54

Fake Winactie Mediamarkt Alphen aan den Rijn

Afgelopen week ging er een actie rond op Facebook uit naam van MediaMarkt Alphen aan den Rijn. Dit was echter geen actie vanuit MediaMarkt, maar kwam van een nagemaakt profiel.