Sem Spruit Nederlands kampioen marathonschaatsen

Maar liefst vier rijders van STC De Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn mochten zich zaterdag 8 februari aan de start van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen in Hoorn melden. Sem Spruit wist de overwinning binnen te slepen en mag zich Nederlands kampioen noemen.

Er kwamen verschillende schaatsers in actie: Sem Spruit bij de pupillen B, Lieke van Ooij, Aidan Verhoeve en Junior de Blois bij de pupillen A. Timo Valentijn moest zich ziek afmelden. De dames en heren reden eerst steeds een halve finale of serie om daarmee in de finale te komen.

Sem Spruit, de jongere broer van schaatstalent Daan, reed in de eerste serie van de pupillen B en viel meteen in de eerste bocht na de start. Om in de finale te komen moest hij echter bij de eerste twaalf eindigen. Na een snel herstel wist hij uiteindelijk zelfs een vijfde plaats te noteren. In de daarop volgende finale reed Sem bijzonder alert. De eerste drie ronden zat hij steeds in de kopgroep en reageerde direct op zijn tegenstanders. Bij ronde vier was hij inmiddels iets achter geraakt, maar dat pakte hij terug in de vijfde ronde waardoor hij de zesde ronde als vierde rijder inging. Sem klom in de ronde naar voren toe en de laatste bocht kwam hij net voor zijn belangrijkste tegenstander Philip Diniz uit. Die voorsprong hield hij vast, waarmee hij een zeer verdiende zege en dus het Nederlands kampioenschap op zijn naam zette.

Bij de pupillen A reed Junior in de serie naar een tiende plek en ook voor hem was er dus een plaats in de finale. Aidan Verhoeve had minder geluk, hem lukte het niet om bij de eerste twaalf van zijn serie te rijden. Junior de Blois moest het dus alleen doen en hij wist in het sterke deelnemersveld een veertiende plek te behalen. De enige dame van het gezelschap, Lieke van Ooij, reed bij de meisjes pupillen A in haar serie naar een negende plek. In de finale was er voor haar eveneens een sterke concurrentie. Uiteindelijk reed Lieke naar de elfde plek toe in de finale.

"Wij zijn natuurlijk bijzonder trots op onze rijders. Na de successen van onder andere Daan Spruit en Swen Kleijbeuker komt er overduidelijk een nieuwe lichting aan", aldus Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.