Sem Spruit Nederlands kampioen marathonschaatsen

Maar liefst vier rijders van STC De Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn mochten zich zaterdag 8 februari aan de start van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen in Hoorn melden. Sem Spruit wist de overwinning binnen te slepen en mag zich Nederlands kampioen noemen.

Er kwamen verschillende schaatsers in actie: Sem Spruit bij de pupillen B, Lieke van Ooij, Aidan Verhoeve en Junior de Blois bij de pupillen A. Timo Valentijn moest zich ziek afmelden. De dames en heren reden eerst steeds een halve finale of serie om daarmee in de finale te komen.

Sem Spruit, de jongere broer van schaatstalent Daan, reed in de eerste serie van de pupillen B en viel meteen in de eerste bocht na de start. Om in de finale te komen moest hij echter bij de eerste twaalf eindigen. Na een snel herstel wist hij uiteindelijk zelfs een vijfde plaats te noteren. In de daarop volgende finale reed Sem bijzonder alert. De eerste drie ronden zat hij steeds in de kopgroep en reageerde direct op zijn tegenstanders. Bij ronde vier was hij inmiddels iets achter geraakt, maar dat pakte hij terug in de vijfde ronde waardoor hij de zesde ronde als vierde rijder inging. Sem klom in de ronde naar voren toe en de laatste bocht kwam hij net voor zijn belangrijkste tegenstander Philip Diniz uit. Die voorsprong hield hij vast, waarmee hij een zeer verdiende zege en dus het Nederlands kampioenschap op zijn naam zette.

Bij de pupillen A reed Junior in de serie naar een tiende plek en ook voor hem was er dus een plaats in de finale. Aidan Verhoeve had minder geluk, hem lukte het niet om bij de eerste twaalf van zijn serie te rijden. Junior de Blois moest het dus alleen doen en hij wist in het sterke deelnemersveld een veertiende plek te behalen. De enige dame van het gezelschap, Lieke van Ooij, reed bij de meisjes pupillen A in haar serie naar een negende plek. In de finale was er voor haar eveneens een sterke concurrentie. Uiteindelijk reed Lieke naar de elfde plek toe in de finale.

"Wij zijn natuurlijk bijzonder trots op onze rijders. Na de successen van onder andere Daan Spruit en Swen Kleijbeuker komt er overduidelijk een nieuwe lichting aan", aldus Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.

Dronefotografie vandaag 14:32

Alphen vanuit de lucht: de Engelse landschapsstijl in het Alphense Bospark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Bospark, dat in de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van werkverschaffing.

Alphense Zendmast vandaag 12:06

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.