Sem Spruit Nederlands kampioen marathonschaatsen

Maar liefst vier rijders van STC De Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn mochten zich zaterdag 8 februari aan de start van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen in Hoorn melden. Sem Spruit wist de overwinning binnen te slepen en mag zich Nederlands kampioen noemen.

Er kwamen verschillende schaatsers in actie: Sem Spruit bij de pupillen B, Lieke van Ooij, Aidan Verhoeve en Junior de Blois bij de pupillen A. Timo Valentijn moest zich ziek afmelden. De dames en heren reden eerst steeds een halve finale of serie om daarmee in de finale te komen.

Sem Spruit, de jongere broer van schaatstalent Daan, reed in de eerste serie van de pupillen B en viel meteen in de eerste bocht na de start. Om in de finale te komen moest hij echter bij de eerste twaalf eindigen. Na een snel herstel wist hij uiteindelijk zelfs een vijfde plaats te noteren. In de daarop volgende finale reed Sem bijzonder alert. De eerste drie ronden zat hij steeds in de kopgroep en reageerde direct op zijn tegenstanders. Bij ronde vier was hij inmiddels iets achter geraakt, maar dat pakte hij terug in de vijfde ronde waardoor hij de zesde ronde als vierde rijder inging. Sem klom in de ronde naar voren toe en de laatste bocht kwam hij net voor zijn belangrijkste tegenstander Philip Diniz uit. Die voorsprong hield hij vast, waarmee hij een zeer verdiende zege en dus het Nederlands kampioenschap op zijn naam zette.

Bij de pupillen A reed Junior in de serie naar een tiende plek en ook voor hem was er dus een plaats in de finale. Aidan Verhoeve had minder geluk, hem lukte het niet om bij de eerste twaalf van zijn serie te rijden. Junior de Blois moest het dus alleen doen en hij wist in het sterke deelnemersveld een veertiende plek te behalen. De enige dame van het gezelschap, Lieke van Ooij, reed bij de meisjes pupillen A in haar serie naar een negende plek. In de finale was er voor haar eveneens een sterke concurrentie. Uiteindelijk reed Lieke naar de elfde plek toe in de finale.

"Wij zijn natuurlijk bijzonder trots op onze rijders. Na de successen van onder andere Daan Spruit en Swen Kleijbeuker komt er overduidelijk een nieuwe lichting aan", aldus Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur gisteren 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.