Sem Spruit Nederlands kampioen marathonschaatsen

Maar liefst vier rijders van STC De Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn mochten zich zaterdag 8 februari aan de start van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen in Hoorn melden. Sem Spruit wist de overwinning binnen te slepen en mag zich Nederlands kampioen noemen.

Er kwamen verschillende schaatsers in actie: Sem Spruit bij de pupillen B, Lieke van Ooij, Aidan Verhoeve en Junior de Blois bij de pupillen A. Timo Valentijn moest zich ziek afmelden. De dames en heren reden eerst steeds een halve finale of serie om daarmee in de finale te komen.

Sem Spruit, de jongere broer van schaatstalent Daan, reed in de eerste serie van de pupillen B en viel meteen in de eerste bocht na de start. Om in de finale te komen moest hij echter bij de eerste twaalf eindigen. Na een snel herstel wist hij uiteindelijk zelfs een vijfde plaats te noteren. In de daarop volgende finale reed Sem bijzonder alert. De eerste drie ronden zat hij steeds in de kopgroep en reageerde direct op zijn tegenstanders. Bij ronde vier was hij inmiddels iets achter geraakt, maar dat pakte hij terug in de vijfde ronde waardoor hij de zesde ronde als vierde rijder inging. Sem klom in de ronde naar voren toe en de laatste bocht kwam hij net voor zijn belangrijkste tegenstander Philip Diniz uit. Die voorsprong hield hij vast, waarmee hij een zeer verdiende zege en dus het Nederlands kampioenschap op zijn naam zette.

Bij de pupillen A reed Junior in de serie naar een tiende plek en ook voor hem was er dus een plaats in de finale. Aidan Verhoeve had minder geluk, hem lukte het niet om bij de eerste twaalf van zijn serie te rijden. Junior de Blois moest het dus alleen doen en hij wist in het sterke deelnemersveld een veertiende plek te behalen. De enige dame van het gezelschap, Lieke van Ooij, reed bij de meisjes pupillen A in haar serie naar een negende plek. In de finale was er voor haar eveneens een sterke concurrentie. Uiteindelijk reed Lieke naar de elfde plek toe in de finale.

"Wij zijn natuurlijk bijzonder trots op onze rijders. Na de successen van onder andere Daan Spruit en Swen Kleijbeuker komt er overduidelijk een nieuwe lichting aan", aldus Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.