Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Maatschappelijk

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.

4 oktober: Dialoog 1330

Mis jij de spontane gesprekken in het café of de trein? Schuif aan bij een groepsdialoog van 1330 en praat mee over verschillende onderwerpen zoals kunst, geschiedenis, cultuur en maatschappij. Ga met elkaar in gesprek en ontmoet nieuwe mensen!

6 oktober: Nationale Voorleeslunch met Edwin Rutten

Geniet samen van een speciaal geschreven verhaal dat in de Bibliotheek wordt voorgelezen Edwin Rutten. De acteur en muzikant (beter bekend als ‘Ome Willem’), maakte onderdeel van ‘Het Klokhuis’ en verschillende films en musicals. Na het verhaal kan er worden nagepraat onder het genot van een gratis lunch verzorgd door Gasterij Vergeer.

Vanaf 19 oktober: seniorencolleges Nederlandse literatuurgeschiedenis

In de vierdelige collegereeks (19 & 26 oktober, 9 & 16 november) vertelt een studentdocent van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan over de hoogtepunten van de Nederlandse Literatuur. Ontdek het verhaal over Reinaert de vos, duik in de gedichten van Vondel en beleef de vernieuwende Tachtigers. De colleges zijn ook los te volgen.

Informatie en reserveren

Kijk voor meer informatie en aanmelden in de online activiteitenagenda van de Bibliotheek Rijn en Venen. 


Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.