Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Maatschappelijk

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.

4 oktober: Dialoog 1330

Mis jij de spontane gesprekken in het café of de trein? Schuif aan bij een groepsdialoog van 1330 en praat mee over verschillende onderwerpen zoals kunst, geschiedenis, cultuur en maatschappij. Ga met elkaar in gesprek en ontmoet nieuwe mensen!

6 oktober: Nationale Voorleeslunch met Edwin Rutten

Geniet samen van een speciaal geschreven verhaal dat in de Bibliotheek wordt voorgelezen Edwin Rutten. De acteur en muzikant (beter bekend als ‘Ome Willem’), maakte onderdeel van ‘Het Klokhuis’ en verschillende films en musicals. Na het verhaal kan er worden nagepraat onder het genot van een gratis lunch verzorgd door Gasterij Vergeer.

Vanaf 19 oktober: seniorencolleges Nederlandse literatuurgeschiedenis

In de vierdelige collegereeks (19 & 26 oktober, 9 & 16 november) vertelt een studentdocent van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan over de hoogtepunten van de Nederlandse Literatuur. Ontdek het verhaal over Reinaert de vos, duik in de gedichten van Vondel en beleef de vernieuwende Tachtigers. De colleges zijn ook los te volgen.

Informatie en reserveren

Kijk voor meer informatie en aanmelden in de online activiteitenagenda van de Bibliotheek Rijn en Venen. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.