Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Lezing

Seniorencolleges religie in Bibliotheek Alphen

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. De reeks bestaat uit vier delen en staat dit keer in het teken van religies en sekten. De collegereeks in Bibliotheek Alphen start op donderdag 21 juli.

In deze nieuwe reeks worden verschillende religies van over de hele wereld besproken tijdens vier interactieve colleges. Zo staat het eerste college in het teken van godsbegrip binnen het Hindoeïsme en de essentie van dit geloof. Daarnaast zullen ook andere stromingen zoals de Hara Krishna beweging en 'sektes' voorbij komen. In het tweede college komen een aantal kleinere geloven zoals de Bhagwan-beweging aan bod: een sekte die gericht was op het Westen. Ook het Sikhisme staat centraal, een bijzondere mix van christelijke elementen en elementen uit het Hindoeïsme en Boeddhisme. De collegereeks wordt afgesloten met de Islam: van ontstaansgeschiedenis tot de kern van het geloof en de bronnen en de feesten.

Het is nooit te laat om te leren

In de seniorencolleges duiken studenten van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen. Ook is er tijd voor het ophalen van herinneringen en het delen van kennis en ervaringen. Het motto van OGJG is dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd! De seniorencolleges vinden een paar keer per jaar plaats in Bibliotheek Alphen.  

Aanmelden

De colleges vinden plaats op 21, 28 juli en 4, 11 augustus. De colleges zijn ook los te volgen. De ticketprijs per college is €5,-. Aanmelden kan via: https://rijnenvenen.op-shop.nl/587/seniorencollege-religie  


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.