Blog Satire Kunst en Cultuur

Sex in de bibliotheek

In Alphen mochten mensen 25 jaar geleden een voorwerp of een boek afgeven. Het werd opgesloten in een kunstobject dat vorige week geopend is. De inhoud staat nu in de bibliotheek tentoongesteld.

Er zat een vibrator tussen de dingen die tevoorschijn kwamen uit het kunstwerk ‘de hoorn des tijds’. Wat een bombarie gaf dat! De SGP stelde er in de gemeenteraad vragen over. ‘In de bibliotheek komen veel kleine kinderen. Wij vinden dat niet zo geschikt. Kan de wethouder er iets aan doen?’

Wethouder cultuur, Erik van Zuylen, heeft daarna de bibliotheek inderdaad gebeld met het verzoek het ding weg te halen of verder naar achteren te zetten.

Kunst met een grote K

Als door een wesp gestoken ontpopten andere partijen zich plotseling als grote voorvechters van cultuur. Verder dan ‘alle 13 goed van BZN’ in het CD-rek of een huilend zigeunermeisje aan de muur komen ze niet en ze zeuren over ieder dubbeltje dat naar cultuur gaat, maar nu waren ze eensgezind als verdediger van Kunst met een grote K.

De ‘kunstenaar’ Frits Garenfeld, gaf aan kwaad en verontwaardigd te zijn over de aantasting van zijn ‘schepping’.  Lokale columnisten deden er nog een schepje boven op om te laten zien hoe cultureel hoogstaand en boven het gewone klootjesvolk en de SGP zij verheven waren. Raadslid voor de PvdA, Henk Goes, maakte het helemaal bont: "ik ben me kapot geschrokken van de wethouder". (Een mens moet prioriteiten stellen nietwaar?) 

Excuus

De wethouder schrok zich daarna zelf ook rot en ging met een lange open brief op Faceboek-pagina zijn excuus aanbieden: ‘…. De aanleiding voor dit publieke debat was echter onhandig van mijn kant, waarvoor ik hierbij mijn excuses aanbied. … ‘

Jemig Erik, wat zal jij een paar slechte dagen en nachten hebben gehad! Ik snap niet dat jij je zo laat opnaaien door B-kunstenaars, columnisten en raadsleden. Het gaat niet om de Mona-Lisa of de Nachtwacht hoor! Kunst is niet heilig of zo. Als ik een schilderij niet mooi meer vind haal ik het van de muur en ik ga ook niet ieder jaar verplicht naar de Mattheuspassion.

Je had gewoon moeten zeggen: 'het is inderdaad overdreven om dat ding vooraan te zetten en aan al die gespeelde verontwaardiging ga ik geen tijd besteden'. 

Tip aan de mevrouw van de bibliotheek

Ook u deed volop mee in de politiek correcte discussie. Maak van de nood een deugd en plaats een tekst bij de vibrator zodat de vele duizenden kindertjes gelijk wat seksuele voorlichting krijgen. Informatie is toch één van jullie kerntaken? Ik heb het vast voor u opgeschreven (LHBTI+ proof): 

Hier zien jullie een ap-pa-raat dat mama gebruikt als er geen pappa in huis is of wanneer papa boos op mama is. Ze heeft er ook wat aan als het uit is met haar nieuwe vriend.

Als je moeder heel spe-ci-aal wil knuf-fe-len met papa of de nieuwe vriend dan krijgt ze een erg lekker gevoel en daar wordt mama ge-luk-kig van.

Maar wat nu als er geen man in de buurt is? Dan wordt mama ver-drie-tig. Met dit ding wordt ze weer vro-lijk. En dat willen we toch al-le-maal?

Som-mi-gen van jullie hebben niet één maar twee mama’s. Dan is dat ding ook han-dig.  Als je twee papa’s hebt dan is het niet nodig, maar weer wel als mama twee vrienden heeft die elkaar ook knuf-fe-len en mama moet toe-kij-ken.

(Batteries not included)

 

Machiel van der Schoot, pedagoog en liefhebber van ECHTE kunst 

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!