Shezaf

Shezaf biedt gratis kinderopvang aan voor ouders in vitale beroepen

Kinderen met ouders in vitale beroepen kunnen gebruikmaken van scholen en kinderopvangen. Kinderopvang Shezaf biedt opvang aan voor deze kinderen. Vanaf volgende week kunnen ouders in vitale beroepen gratis terecht bij de kinderopvang.

Momenteel zijn het hectische tijden bij de kinderopvang. “Het is echt een bizarre situatie”, vertelt directeur Suzanne Braat. “Zondag hoorden we dat we alleen nog open mochten blijven voor onze ouders die een cruciaal beroep hebben. Diezelfde avond hebben we alle ouders en personeel een bericht gestuurd met de gevolgen hiervan. Zo was het meteen duidelijk welke ouders hun kind konden brengen en welke ouders zelf opvang moesten verzorgen. We merkten dat ouders dit erg waardeerden, ze wisten gelijk waar ze aan toe waren.”

Ouders in vitale beroepen helpen

Op maandag en dinsdag heeft Shezaf alle ouders in vitale beroepen kunnen helpen en hun kinderen opgevangen. “Het aantal kinderen varieert per dag. Op elke locatie hebben we nu ongeveer vijf á tien kinderen per dag die we opvang bieden.” De kans bestaat dat dit er volgende week meer worden. “Dan gaan we gratis opvang aanbieden voor de kinderen van ouders in een vitale beroepen, ook als ze normaal geen gebruik maken van onze opvang”, vertelt Braat.

“De overheid heeft aangegeven om deze ouders zo goed mogelijk te helpen. Daar willen wij graag aan bijdragen. Deze ouders moeten aan het werk blijven en dat kan alleen als hun kinderen goed worden opgevangen. Zolang wij dat mogen doen, willen we dat ook doen”, legt Braat uit. Voor andere kinderen is de opvang momenteel gesloten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.