Pixabay
Advertorial Gezondheid en welzijn

Signalen van dementie - en wat nu?

Tom in Buurt organiseert in elke regio van Alphen aan den Rijn een themabijeenkomst over het omgaan met dementie. Zo willen ze bereiken dat meer Alphenaren dementie kunnen herkennen en weten waarop ze moeten letten als ze met dementie te maken krijgen. De eerste bijeenkomst is op 21 januari in wijkcentrum Kerk & Zanen.

Ook op de oude dag zelfstandig thuis blijven wonen. Wie wil dat niet? Dat betekent vaak wel dat familie, vrienden en buren een oogje in het zeil moeten houden. En dat roept vragen op. Hoe kunt u bijvoorbeeld dementie herkennen en hoe gaat u hier mee om? Tom in de buurt organiseert hiervoor de themabijeenkomst ‘Signalen van dementie – en wat nu?’.

Themabijeenkomst dementie
De bijeenkomst is voor iedereen die te maken kan krijgen met dementie. Kortom, iedere betrokken inwoner, ondernemer, vrijwilliger. Tijdens deze themabijeenkomst verstrekken wij informatie en gaan hierover met elkaar in gesprek. Deelnemers leren dat er verschillende vormen van dementie zijn, hoe je dementie in een vroeg stadium kunt herkennen, wat je kunt doen en hoe je dementie kunt aankaarten, bij wie je signalen kunt aankaarten en waar je kunt aankloppen voor ondersteuning. Deskundigen op het gebied van dementie van ActiVite verzorgen de bijeenkomst. Wijkcoaches van Tom in de buurt zijn hierbij aanwezig.

Praktisch

  • De bijeenkomsten zijn in januari en februari 2020 op dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.
  • Deelname is kosteloos.
  • Graag aanmelden via link op tomindebuurt.nl/signalen of bel met 088 900 4567.

Data

  • 21 januari 2020 – West: Wijkcentrum Kerk & Zanen, ruimte 5, De Oude Wereld 51-59, Alphen aan den Rijn
  • 28 januari 2020 – Noord: Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn
  • 4 februari 2020 – Boskoop, Aarlanderveen en Zwammerdam: MFC De Plataan, zaal 1, Snijdelwijklaan 2, Boskoop
  • 11 februari 2020 – Rijnwoude: De Driehof, Dorpsstraat 27, Hazerswoude-Dorp
  • 18 februari 2020 – Centrum: Gemeentehuis, Commissiekamer I, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn

Kijk voor meer informatie op www.tomindebuurt.nl/signalen of neem contact op met een wijkteam via 088 900 4567.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur en recreatie vandaag 16:49

Babynieuws vanuit Avifauna

Hoera! Afgelopen weekend zijn er vier vogels geboren in Vogelpark Avifauna. De jonge dieren kun je bewonderen in de Tropenhal.

Politiek vandaag 15:58

Alphen wil regionale invulling Klimaatakkoord iets scherper

De gemeente Alphen aan den Rijn is het eens met de Regionale Energie Strategie (RES) van de Regio Holland Rijnland. Toch willen zowel burgemeester en wethouders als de politieke partijen een aantal aanscherpingen.

Calamiteiten vandaag 14:39

Fietser zwaargewond na aanrijding

Op de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een fietser is hierbij zwaargewond geraakt.