Josh Walet

Sinkhole in Alphen: bewoners zitten zonder drinkwater door gesprongen waterleiding

In het Rode Dorp en het Groene Dorp in Alphen aan den Rijn is dinsdagavond een sinkhole ontstaan. Een gesprongen waterleiding in de Van Oldenbarneveltstraat is de boosdoener. 

Een deel van de bewoners in het Rode en Groene Dorp zit al sinds 18:30 uur zonder drinkwater. Drinkwaterbedrijf Oasen en de gemeente zijn momenteel ter plaatse om de waterleiding te repareren. Naar verwachting zitten de bewoners de rest van de avond nog zonder drinkwater. Rond 23:00 uur verwacht Oasen het probleem opgelost te hebben.

De brandweer is ook ter plaatse geweest. Bewoners dachten namelijk gas te ruiken. Na diverse metingen verricht te hebben, heeft de brandweer echter geconstateerd dat daar geen sprake van was. Er werd namelijk geen gas gemeten.

De Van Oldenbarneveltstraat was al afgesloten vanwege werkzaamheden die daar plaatsvinden.

Sinkhole gesprongen waterleiding

Sinkhole gesprongen waterleiding


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.