Sint in Alphen kiest voor het eerst voor toevoeging roetveegpiet tijdens Sinterklaasintocht

De organisatie van de Alphense intocht van Sinterklaas, Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel, vervangt vanaf dit jaar een deel van de traditionele Pieten door roetveegpieten. “We hebben gemerkt dat het maatschappelijk sentiment niet langer aansluit op ons aanbod, daarom kiezen we hiervoor.”

Daarnaast worden roetveegpieten toegevoegd aan het verhuurassortiment van de Stichting, die ook veel huis-, school- en bedrijfsbezoeken aflegt. “Uiteraard is de discussie rondom het uiterlijk van de Pieten niet aan Stichting Vakantiespel voorbijgegaan", vertelt voorzitter Robbert Zantingh. Daarom heeft de organisatie deze beslissing genomen.

Vorig jaar waren er nog zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas in verband met de herkenbaarheid, maar daar komt dit jaar verandering in. “We ontvingen toen al wel bezoekaanvragen voor roetveegpieten. Deze bezoeken hebben we als test gebruikt, omdat we ervaring op wilden doen. Het feit dat zowel klanten als vrijwilligers positief reageerden op deze bezoeken was aanleiding om dit jaar roetveegpieten toe te voegen aan het aanbod van de Stichting", legt Zantingh uit.

“De kern van het Sinterklaasfeest blijft behouden. Het draait ten slotte vooral om gezelligheid, samenzijn en vrolijkheid. Daar hoort diversiteit bij", merkt de voorzitter op. "Alle Pieten van Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel zijn vrolijke types met ieder hun eigen karakter. Ze helpen met veel plezier en vol overtuiging Sinterklaas bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Er is geen verschil in gelijkheid tussen Sinterklaas en de Pieten."

Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel organiseert de Alphense Sinterklaasintocht en legt tientallen huis-, school- en bedrijfsbezoeken af in de Sinterklaasperiode. Sint in Alphen streeft ernaar, binnen de kernwaarden van Stichting Vakantiespel, om jaarlijks in de Sintperiode ieder kind een goed gevoel te geven bij het Sinterklaasfeest. Sint in Alphen – Stichting Vakantiespel staat volledig achter haar producten en diensten en zal ook dit jaar weer een enorm aantal kinderen dolgelukkig gaan maken in ‘de leukste periode van het jaar’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.

Advertorial Muziek vandaag 09:21

Janke Dekker's muzikale reis naar kracht en inspiratie

Wat als je man in een krantenartikel beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? Janke Dekker uitte haar gevoelens in haar dagboek. De meesten zouden dit diep onder de grond stoppen, maar Janke besloot er een indrukwekkend theaterstuk van te maken, genaamd 'Ik volg gewoon mijn hart'.