Sint in Alphen zoekt vrijwilligers: "Zonder is zo'n feest niet mogelijk"

Op zaterdag 18 november is het weer zover, dan vindt de intocht van Sinterklaas plaats in Alphen aan den Rijn. Net als voorgaande jaren organiseert Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel de intocht in het centrum. Met de hulp van vrijwilligers wordt er weer een feest van gemaakt. Ook na de intocht zijn er allerlei Sinterklaasactiviteiten in het centrum. 

“We hebben er weer zin in”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. “Na het succes van de voorgaande jaren, kijken wij weer uit naar de komst van de Sint.”

Intocht

De goedheiligman komt met zijn Pieten op zaterdag 18 november om 11:30 uur aan met de Pakjesboot. Vanaf 10:30 uur is er op het Rijnplein muziek en entertainment om de kinderen en volwassen alvast in de stemming te brengen voor de aankomst van de Sint. Na zijn aankomst verwelkomt de burgemeester Sint en Pieten op het podium. Van 12:00 tot 14:00 uur zullen Sint en Pieten hun route door het centrum lopen. Onderweg zijn er optredens van DOS bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade. De precieze route die de goedheiligman zaterdag loopt is op de website van Sint in Alphen te vinden.

Naast de intocht, staan de goedheiligman en zijn roetveegpieten ook dit jaar weer paraat voor bezoeken. “De bezoekaanvragen stromen binnen”, vertelt Stefan de Graaf. “We hopen dat veel kinderen dit jaar weer mogen genieten van de leukste periode van het jaar.” In de periode na de intocht zijn er ook verschillende activiteiten in het centrum. Zo komen de Voorleespiet en een PietenDJ langs en kunnen kinderen deelnemen aan een Pietenexamen en een etalagespeurtocht.

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen zich te allen tijde aanmelden om te helpen bij de bezoeken of de activiteiten in het centrum. “Wij zijn blij met elke helpende hand”, stelt de voorzitter: “Zonder de vrijwilliger is zo’n feest niet mogelijk.”

Via de website kan er aangemeld worden als vrijwilliger of sponsor. Daarnaast is op de website alle informatie te vinden over het boeken van bezoeken, de Sinterklaasintocht en de activiteiten in het centrum.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.