Sint in Alphen zoekt vrijwilligers: "Zonder is zo'n feest niet mogelijk"

Op zaterdag 18 november is het weer zover, dan vindt de intocht van Sinterklaas plaats in Alphen aan den Rijn. Net als voorgaande jaren organiseert Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel de intocht in het centrum. Met de hulp van vrijwilligers wordt er weer een feest van gemaakt. Ook na de intocht zijn er allerlei Sinterklaasactiviteiten in het centrum. 

“We hebben er weer zin in”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. “Na het succes van de voorgaande jaren, kijken wij weer uit naar de komst van de Sint.”

Intocht

De goedheiligman komt met zijn Pieten op zaterdag 18 november om 11:30 uur aan met de Pakjesboot. Vanaf 10:30 uur is er op het Rijnplein muziek en entertainment om de kinderen en volwassen alvast in de stemming te brengen voor de aankomst van de Sint. Na zijn aankomst verwelkomt de burgemeester Sint en Pieten op het podium. Van 12:00 tot 14:00 uur zullen Sint en Pieten hun route door het centrum lopen. Onderweg zijn er optredens van DOS bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade. De precieze route die de goedheiligman zaterdag loopt is op de website van Sint in Alphen te vinden.

Naast de intocht, staan de goedheiligman en zijn roetveegpieten ook dit jaar weer paraat voor bezoeken. “De bezoekaanvragen stromen binnen”, vertelt Stefan de Graaf. “We hopen dat veel kinderen dit jaar weer mogen genieten van de leukste periode van het jaar.” In de periode na de intocht zijn er ook verschillende activiteiten in het centrum. Zo komen de Voorleespiet en een PietenDJ langs en kunnen kinderen deelnemen aan een Pietenexamen en een etalagespeurtocht.

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen zich te allen tijde aanmelden om te helpen bij de bezoeken of de activiteiten in het centrum. “Wij zijn blij met elke helpende hand”, stelt de voorzitter: “Zonder de vrijwilliger is zo’n feest niet mogelijk.”

Via de website kan er aangemeld worden als vrijwilliger of sponsor. Daarnaast is op de website alle informatie te vinden over het boeken van bezoeken, de Sinterklaasintocht en de activiteiten in het centrum.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!