Museumpark Archeon
Advertorial Evenementen

Sint Maarten processie in Museumpark Archeon

Op zondag 12 november brengt het middeleeuwse stadje Gravendam in Archeon de legende van Sint Maarten tot leven. Inwoners en bezoekers van alle leeftijden komen samen om deze heilige en zijn nobele daden te eren tijdens een middeleeuwse processie. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze processie.

Bezoekers mogen zich verkleden in middeleeuwse kledij, een traditionele 'kaproen', gedragen over hun eigen kleding. Tijdens de optocht worden lichtjes en bekers meegedragen, terwijl de bakker zijn oven heeft verwarmd om speciale Sint Maarten-broodjes te bakken. Als hoogtepunt is er een vertoning van het beroemde verhaal van Sint Maarten, waarbij hij de helft van zijn mantel deelt met een bedelaar.

Na afloop van de processie kunnen bezoekers iets lekkers ophalen bij de poorters in de stad, terwijl ze onder begeleiding van broeders en muzikanten Sint Maartenliedjes zingen. Misschien komen ze zelfs een hedendaagse bedelaar tegen en kunnen ze hun Sint Maarten-geest van vrijgevigheid delen.

De processie start om 13:00 uur. Kom en vier Sint Maarten in de historische sfeer van Gravendam in Museumpark Archeon.


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."