De Windroos

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.

Dat was wel een beetje gek, vonden ze. Terwijl de kinderen druk in hun schoen keken, bleek er ook een Piet in de school te lopen die op zoek was naar Sinterklaas. Al sinds Sinterklaas in het land is, logeert hij in hun school, maar elke ochtend is Sinterklaas zo vroeg op dat de kinderen hem net missen. Piet was inmiddels wel erg ongerust geworden en was langs De Windroos gefietst om te kijken of Sinterklaas nog in zijn bed lag.

Wat bleek? De Sint had zich verslapen en kwam in zijn pyjama en slaapmuts tevoorschijn. "Wat een geweldige verrassing voor alle kinderen! Zo hadden zij een korte 'meet and greet' met Sint én kregen zij hun schoencadeau zelf uitgereikt door Sint en Piet." Ondanks dat de school hoopt dat zij aanstaande maandag gewoon open mogen blijven, zijn ze erg blij dat de kinderen al een glimp van de Sint hebben kunnen zien, die is in de pocket!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.