PR Sint in Alphen

Sinterklaas in het Alphense centrum

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Alphen aan den Rijn. Ben jij benieuwd naar het programma en de activiteiten? Lees dan snel verder!

Intocht
Op zaterdag 16 november wordt er om 10:00 uur begonnen met muziek van DJ Piet op het Rijnplein. Externe organisaties zullen de rest van de dag zorgen voor verschillende optredens. Pietenband Crescendo zal aanwezig zijn om de muziek te verzorgen.

Naar verwachting komt Sinterklaas met zijn pieten rond 11:30 aan op het Rijnplein. Enkele pieten zullen al eerder aanwezig zijn om iedereen alvast te voorzien van kruidnoten en schuimpjes. Er zal in Alphen ook een glutenvrije piet rondlopen, te herkennen aan een schort met groen logo.

Op het Thorbeckeplein zal gedurende de rondrit van Sinterklaas ook voor muzikaal vertier worden gezorgd door verschillende Alphense organisaties. Sinterklaas zal rond 12:00 uur op zijn paard een tocht door het centrum van Alphen maken. Halverwege de rondrit zal de sint te voet verdergaan. De intocht eindigt rond 15:00 uur bij de Esports Game Arena.

Andere activiteiten
In winkelcentrum de Aarhof is er dit jaar opnieuw een Pietenplein met allerlei Sinterklaas activiteiten, waaronder een photobooth waar je op de foto kan als Sinterklaas of piet, een knutseltafel en fotodoek van Sinterklaas en piet. Daarnaast zullen tot en met 4 december diverse activiteiten in het dorp plaatsvinden. Op zaterdag 23 november kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan pietenspelletjes en op 24 november lezen pieten een verhaaltje voor uit het grote Sinterklaasboek.

Ook rijdt er op zaterdag 23 november en zondag 1 december een Pietentrein door het Alphense centrum. De jongste bezoekers mogen gratis meerijden en kunnen ondertussen genieten van het strooigoed.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.