Ingezonden

Sinterklaas is geland bij basisschool De Windroos

Het was vrijdagochtend even spannend op basisschool De Windroos op de Zaalbergstraat. Vooraf ging de roddel al dat Sinterklaas dit jaar niet te paard, op de fiets of met de auto aan zou komen, maar door de lucht. Liep dat allemaal wel goed af?

Alle basisschoolleerlingen stonden vrijdagochtend vol spanning te wachten bij een getekend platform, want de Sint had aangegeven dat hij deze keer met de luchtballon op het plein zou landen. Nadat de ouders met juf Connie en juf Eveline in de vroege ochtend een grote cirkel op het plein hadden getekend en het plein hadden afgezet, hielden de leerlingen de lucht goed in de gaten. Maar wat bleek, de luchtballon moest een noodlanding maken op het Hazeveld.

Gelukkig waren Sinterklaas en de Pieten niet voor één gat te vangen en gingen ze maar in galop naar De Windroos. Doordat de leerlingen zo hard liedjes aan het zingen waren, hadden zij de navigatie niet meer nodig. Menige kleuter was opgelucht bij het zien van het trio. Directeur Nina Baldini: “De oudere leerlingen weten inmiddels dat de Sint de school altijd weet te bereiken, zij waren juist opgewekt over de uit te pakken surprises. Na de surprise tentoonstelling donderdagmiddag waren zij erg benieuwd welke er speciaal voor hen was gemaakt. Al met al een hele leuke start van de vrijdag!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.