Vitalis
Advertorial Gezondheid en welzijn

Slechte adem? Zó kom je er snel vanaf!

Een slechte adem, ook wel halitose genaamd, komt veel voor. Toch praten we er niet graag over. Veel mensen denken ook dat je niets kunt doen aan een slechte adem. Heb je een onaangename adem en wil je er vanaf? Kom naar het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics. Een verwijzing van tandarts of huisarts is niet nodig!

“Een slechte adem is er in verschillende vormen. De adem kan bijvoorbeeld zo nu en dan onaangenaam ruiken door roken, het drinken van alcohol, het eten van sterk gekruid voedsel of knoflook. Deze ademgeuren kennen we, ze horen er min of meer ‘bij’,” vertelt dr. Wijnand Teeuw, parodontoloog bij Vitalis Top Clinics. “Dat geldt ook voor een onfrisse adem in de ochtend, een combinatie van een lage speekselproductie tijdens de slaap en afbraak van zwavelhoudende eiwitten in de mond. Van zulke ‘tijdelijke’ vormen van slechte adem hebben we allemaal wel eens last.”

Sociaal isolement

“Als iemand echter voortdurend last heeft van een slechte adem, kan dit het gevolg zijn van slechte mondhygiëne: bacteriën op de tong of tandvlees, die onaangename gassen produceren. Deze vorm van halitose kan lichamelijke én psychische problemen veroorzaken, de onfrisse adem leidt dikwijls tot schaamte en onzekerheid. Sommige mensen kunnen hierdoor zelfs in een sociaal isolement belanden. Reden te meer om te ontdekken waar de slechte adem vandaan komt en wat er aan te doen is. Meestal is een goede behandeling mogelijk.”

Halitose spreekuur

Je tandarts kan tijdens een consult bekijken of er sprake is van een slechte mondhygiëne. Zijn er ontstekingen in de mond, is er tandbederf of veel aanslag op de tong? Om te ontdekken of u aan halitose lijdt, kun u ook terecht op het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics. Hiervoor heb je geen verwijzing van uw tandarts of huisarts nodig.

Wijnand: “Via een vragenlijst, een mondonderzoek, een ademtest en eventueel bacteriologisch onderzoek kunnen wij vaststellen welke medische en tandheelkundige factoren een rol kunnen spelen bij de slechte adem. Daarnaast bekijken we het type mondgeur, de oorzaak en de hevigheid van halitose.

Hierbij maken we gebruik van de nieuwste apparatuur en wetenschappelijke inzichten. Met de Oral Chroma bijvoorbeeld kan de oorzaak van de slechte adem duidelijk gemaakt worden: de meeste vervelende lucht komt van vluchtige zwavelverbindingen, die met de Oral Chroma daadwerkelijk gemeten kunnen worden. Zo weet iemand zeker of er wel of niet sprake is van halitose. Dat kan ook interessant zijn voor de 10% van de mensen die dènken dat ze halitose hebben, maar bij wie dit niet het geval is (pseudo-halitose of halitofobie).”

Misverstanden

Wijnand tot slot: “Over de oorzaak van halitose bestaan veel misverstanden. Mensen lezen soms op internet dat halitose uit de maag of longen komt. Dan kan men via de huisarts bij de medisch specialist terechtkomen, met dikwijls aardig wat onderzoeken tot gevolg. De meeste van deze onderzoeken zijn onnodig, want: bijna 90% van halitose komt uit de mond. Daarom is het ook logisch dat je met een slechte adem naar de tandarts of mondhygiënist gaat.”

Maak een afspraak

Wil je een objectieve ademtest om te ontdekken of je aan halitose lijdt? Maak een afspraak op het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics via 0172-472200 (bereikbaar op werkdagen van 08:30 -12:30 uur en 13:30 – 17.00 uur) of mailen naar info@vitalistopclinics.nl. Een slechte adem? Zo kom je er snel vanaf!

Meer informatie


Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.