Groene Hart Scholen

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

oplevering groene hart lyceum.jpeg (foto: Groene Hart Scholen)
oplevering groene hart lyceum.jpeg (foto: Groene Hart Scholen)
oplevering groene hart lyceum.jpeg (foto: Groene Hart Scholen)
oplevering groene hart lyceum.jpeg (foto: Groene Hart Scholen)
oplevering groene hart lyceum.jpeg (foto: Groene Hart Scholen)

Begin 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe Groene Hart Lyceum. Het oude gebouw heeft een flinke verbouwing ondergaan, waarbij ook een nieuwe vleugel is toegevoegd. Het nieuwe schoolgebouw is licht, kleurrijk en ruim. Met deze verbouwing kan het Lyceum zich richten op het onderwijs van de toekomst. De begane grond staat in het teken van cultuur en op de eerste verdieping bevindt zich het Technasium, waar een speciale ruimte voor is ingericht. Een lichtstraat met daarin een open trap verbinden het oude en het nieuwe gedeelte met elkaar. Door het open karakter van het gebouw valt er vanuit allerlei kanten licht naar binnen.

“Door verbinding én betrokken mensen is hier een fantastisch mooi nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Ik ben trots op dit resultaat en blij dat deze school onderdeel is van SCOPE scholengroep”, aldus Raymond Ophuis. Martijn Du Prie: “We wilden heel graag een school maken, hoewel niet alles even makkelijk te realiseren was in een hoogconjunctuur. Gelukkig konden we elkaar altijd vinden en hebben we in harmonie gewerkt. De drie jaar waren zo om, wij vonden het een erg leuk project.”

Inrichten en verhuizen

Nu het gebouw is opgeleverd, is de tijd aangebroken om het gebouw in te richten en te gaan verhuizen. Na de herfstvakantie is het moment dan eindelijk daar dat de school in gebruik kan worden genomen door leerlingen. De eerste echte lesdag is op woensdag 28 oktober. Op dit moment krijgen leerlingen nog les in het oude gebouw van de Topmavo. De feestelijke opening van het nieuwe schoolgebouw van het Lyceum vindt in november plaats.

Directeur Astrid Schouten is erg tevreden over het nieuwe gebouw. “Het is een prachtig nieuw gebouw geworden voor onze leerlingen en onze collega’s om samen onderwijs vorm te geven, onderwijs van nu en van de toekomst.” Samen met de nieuwe Topmavo en het nieuwe sportgebouw vormt het Lyceum een open, veilige en overzichtelijke campus aan de Tolstraat. De nieuwbouw is gerealiseerd binnen het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.