Je bent pas een echte Alphenaar als

Sloop Ashram College vordert gestaag, aula bijna helemaal tegen de vlakte

Er blijft steeds minder over van het Ashram College in Alphen. Halverwege juni is de sloop begonnen. Drie weken later is het grootste deel van de aula al verdwenen.

Jarenlang vonden er in de aula van het Ashram College voorstellingen en diploma-uitreikingen plaats. De aula is het eerste stukje van het oude schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat. Daarna is het de beurt aan de leerling kantine en de gymzalen.

Gloednieuw én duurzaam

Maar waar een stukje nostalgie verloren gaat, komt uiteindelijk wel iets moois voor terug. Er komt namelijk een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw voor in de plaats. Het schoolgebouw krijgt een ‘centrale straat’ met aula. Via een brede trap loopt de ‘straat’ door naar de bovenverdiepingen met verschillende lesdomeinen. Elk domein krijgt zijn eigen ‘adres’ met een leerplein.

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de daktuin, die op de nieuwe gymzalen komt te liggen. Deze is niet alleen geschikt voor educatie, maar is ook bedoeld om te ontspannen of om te bewegen. Het schoolplein zal gedeeltelijk met voorradig materiaal worden gerealiseerd.

Meer over het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.