Josh Walet

Sloop oude Groene Hart Topmavo is van start gegaan

Eind juni is de sloop van het oude gebouw van de Groene Hart Topmavo gestart. De leerlingen, die voorheen les kregen in dit gebouw, zijn sinds januari 2019 overgeplaatst naar het nieuwe gebouw aan de Tolstraat. Na de sloop van het voormalige Topmavo wordt er een nieuw schoolgebouw voor het Scala College gebouwd.

Het pand dat er nu staat zal niet helemaal platgaan. Het grootste gedeelte zal vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd, wat dus echt moderne nieuwbouw wordt. Maar er zal ook een gedeelte hergebruikt worden. Dat deel wordt dan helemaal gestript, zodat het Scala College het wel helemaal naar eigen wensen kan inrichten.

Nieuwe gebouw

De blikvanger in het nieuwe gebouw van het Scala College wordt een grote brede trap in de aula, maar verder staat de inrichting nog niet vast. Daarvoor is namelijk de hulp ingeroepen van leerlingen, docenten, onderwijsondersteunend personeel en schoolleiding. Ondanks dat de leerlingen die nu op de locatie aan de Diamantstraat zitten geen les meer zullen krijgen in het nieuwe schoolgebouw, denken ze volop mee. Er wordt in verschillende groepen nagedacht over de inrichting van het gebouw, waarbij uit wordt gegaan van onderwijs op maat. 

Het streven is dat het nieuwe gebouw aan de Henry Dunantweg/Halverwege in het eerste kwartaal van 2023 gereed is.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen gisteren 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:47

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.