Ingezonden

Sloopfase 'Rooie Dorp' afgerond

In juni dit jaar werd er gestart met de tweede fase van de sloop in het Rode Dorp.  Afgelopen week is de sloop in het Rode Dorp afgerond.

Overlast

Vorige week is er door de sloper buiten de werktijden om gewerkt wat voor overlast zorgde. Woonforte en ERA laten weten dat zij dit zeer betreuren. “Hier bieden wij onze oprechte excuses voor aan. Hiervoor zijn passende maatregelen getroffen. Niet alleen voor het werken buiten werktijden, ook voor het niet netjes omgaan met de omgeving waardoor de openbare weg kapot is gegaan.”

Dit betekent dat “er een andere partij is gecontracteerd voor het gereed maken van de grond voor de bouw”.

Planning

Vanaf 17 oktober wordt er gestart met het boren van bodembronnen. “Met deze bronnen wordt straks gebruik gemaakt van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron. De machine kan ongeveer twee bronnen per dag boren”, laat Woonforte weten. De verwachting is dat er voor het boren van de bodembronnen zo’n zeven weken nodig zijn.

Bouwverkeer via Goeman Borgesiusstraat

Op dit moment rijdt er meer bouwverkeer door de Goeman Borgesiusstraat. Dit mag, maar liever niet. Woonforte laat weten dat dit nog even nodig is maar dat er over drie weken een andere oplossing komt. “Op dit moment moet er gebruik gemaakt worden van deze route, omdat firma Heijmans het hoofdriool vernieuwt waardoor het bouwverkeer tijdelijk niet door de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kan komen. Vanaf 24 oktober is Heijmans klaar met de werkzaamheden en kan het bouwverkeer weer gebruik maken van de Jan Nieuwenhuijzenstraat.”

Boren van heiwerk

Op vragen over hoe het heiwerk wordt uitgevoerd heeft Woonforte een kort maar duidelijk antwoord: “De heipalen worden niet de grond in geslagen, maar geboord”.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.