Ingezonden

Sloopfase 'Rooie Dorp' afgerond

In juni dit jaar werd er gestart met de tweede fase van de sloop in het Rode Dorp.  Afgelopen week is de sloop in het Rode Dorp afgerond.

Overlast

Vorige week is er door de sloper buiten de werktijden om gewerkt wat voor overlast zorgde. Woonforte en ERA laten weten dat zij dit zeer betreuren. “Hier bieden wij onze oprechte excuses voor aan. Hiervoor zijn passende maatregelen getroffen. Niet alleen voor het werken buiten werktijden, ook voor het niet netjes omgaan met de omgeving waardoor de openbare weg kapot is gegaan.”

Dit betekent dat “er een andere partij is gecontracteerd voor het gereed maken van de grond voor de bouw”.

Planning

Vanaf 17 oktober wordt er gestart met het boren van bodembronnen. “Met deze bronnen wordt straks gebruik gemaakt van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron. De machine kan ongeveer twee bronnen per dag boren”, laat Woonforte weten. De verwachting is dat er voor het boren van de bodembronnen zo’n zeven weken nodig zijn.

Bouwverkeer via Goeman Borgesiusstraat

Op dit moment rijdt er meer bouwverkeer door de Goeman Borgesiusstraat. Dit mag, maar liever niet. Woonforte laat weten dat dit nog even nodig is maar dat er over drie weken een andere oplossing komt. “Op dit moment moet er gebruik gemaakt worden van deze route, omdat firma Heijmans het hoofdriool vernieuwt waardoor het bouwverkeer tijdelijk niet door de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kan komen. Vanaf 24 oktober is Heijmans klaar met de werkzaamheden en kan het bouwverkeer weer gebruik maken van de Jan Nieuwenhuijzenstraat.”

Boren van heiwerk

Op vragen over hoe het heiwerk wordt uitgevoerd heeft Woonforte een kort maar duidelijk antwoord: “De heipalen worden niet de grond in geslagen, maar geboord”.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.