Bloemen Architecten B.V.

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Het is al weken onrustig in het Rode Dorp, vandalen zorgen voor overlast en vernielingen en de brandweer heeft meerdere malen moeten uitrukken vanwege brandstichting. En ondanks dat er een week geleden extra maatregelen zijn genomen was het afgelopen weekend weer raak. Eerder dan gepland werd daarom ook al een deel van de hekken geplaatst rondom de te slopen woningen.

Verplaatsing ingangen speeltuin en kinderdagverblijf

Omdat de plaatsing van de bouwhekken ervoor zorgt dat Speeltuinvereniging Kindervreugd en Kinderdagverblijf Minoes niet meer bereikbaar zijn, worden beide ingangen verplaatst. Deze ingangen zullen zich tijdens de hele sloop- en nieuwbouwperiode bevinden aan de Karel Doormanstraat. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven.

Beperkte bereikbaarheid

Vanaf donderdag 19 mei is de Jan Nieuwenhuijzenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat geldt ook voor de Hugo de Grootstraat en de Brittenruststraat. De Groen van Prinstererschool is vanaf dat moment alleen nog bereikbaar via de Jan Nieuwenhuijzenstraat aan de kant van de Emmalaan en de Goeman Borgesiusstraat. Hieronder een plattegrond van waar de bouwhekken komen te staan.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Overzicht-plaatsing-bouwhekken-fase-2

Bouwroutes

De in- en uitgang van de bouwplaats bevindt zich aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat, aan de kant van de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kunnen de vrachtwagens zo het bouwterrein op en af rijden.

Ook is er een uitgang van de bouwplaats op de kruising van de Brittenruststraat met de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kan vrachtverkeer ook aan deze kant de bouwplaats verlaten. Bij deze uitgang wordt rekening gehouden met de drukte rond de starttijd van de school (Groene Hart) en het kinderdagverblijf, dit houdt in dat daar in principe tussen 08:00 en 09:00 uur geen bouwverkeer mag rijden. Mocht het toch nodig zijn dat daar tussen die tijd vrachtverkeer rijdt, dan gebeurt dat altijd onder begeleiding van een verkeersregelaar.

Als laatste is er tijdens de sloopperiode nog een tijdelijke in- en uitgang van de bouwplaats aan de Goeman Borgesiusstraat. Tijdens de sloop mag vrachtverkeer ook de bouwplaats op- en afrijden via de Tolstraat en Goeman Borgesiusstraat. Zodra de sloop is afgerond en de nieuwbouw start, vervalt deze in- en uitgang van de bouwplaats.

Start nieuwbouw naar verwachting in 2023

De sloop van de oude woningen duurt naar verwachting tot het eind van 2022. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw en de verwachting is dat aan het eind van 2023 de woningen worden opgeleverd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.