Bloemen Architecten B.V.

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Het is al weken onrustig in het Rode Dorp, vandalen zorgen voor overlast en vernielingen en de brandweer heeft meerdere malen moeten uitrukken vanwege brandstichting. En ondanks dat er een week geleden extra maatregelen zijn genomen was het afgelopen weekend weer raak. Eerder dan gepland werd daarom ook al een deel van de hekken geplaatst rondom de te slopen woningen.

Verplaatsing ingangen speeltuin en kinderdagverblijf

Omdat de plaatsing van de bouwhekken ervoor zorgt dat Speeltuinvereniging Kindervreugd en Kinderdagverblijf Minoes niet meer bereikbaar zijn, worden beide ingangen verplaatst. Deze ingangen zullen zich tijdens de hele sloop- en nieuwbouwperiode bevinden aan de Karel Doormanstraat. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven.

Beperkte bereikbaarheid

Vanaf donderdag 19 mei is de Jan Nieuwenhuijzenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat geldt ook voor de Hugo de Grootstraat en de Brittenruststraat. De Groen van Prinstererschool is vanaf dat moment alleen nog bereikbaar via de Jan Nieuwenhuijzenstraat aan de kant van de Emmalaan en de Goeman Borgesiusstraat. Hieronder een plattegrond van waar de bouwhekken komen te staan.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Overzicht-plaatsing-bouwhekken-fase-2

Bouwroutes

De in- en uitgang van de bouwplaats bevindt zich aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat, aan de kant van de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kunnen de vrachtwagens zo het bouwterrein op en af rijden.

Ook is er een uitgang van de bouwplaats op de kruising van de Brittenruststraat met de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kan vrachtverkeer ook aan deze kant de bouwplaats verlaten. Bij deze uitgang wordt rekening gehouden met de drukte rond de starttijd van de school (Groene Hart) en het kinderdagverblijf, dit houdt in dat daar in principe tussen 08:00 en 09:00 uur geen bouwverkeer mag rijden. Mocht het toch nodig zijn dat daar tussen die tijd vrachtverkeer rijdt, dan gebeurt dat altijd onder begeleiding van een verkeersregelaar.

Als laatste is er tijdens de sloopperiode nog een tijdelijke in- en uitgang van de bouwplaats aan de Goeman Borgesiusstraat. Tijdens de sloop mag vrachtverkeer ook de bouwplaats op- en afrijden via de Tolstraat en Goeman Borgesiusstraat. Zodra de sloop is afgerond en de nieuwbouw start, vervalt deze in- en uitgang van de bouwplaats.

Start nieuwbouw naar verwachting in 2023

De sloop van de oude woningen duurt naar verwachting tot het eind van 2022. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw en de verwachting is dat aan het eind van 2023 de woningen worden opgeleverd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.