rodedorpalphen.nl

Sloopwerkzaamheden Rode Dorp starten na asbestverwijdering

De Alphense wijk het Rode Dorp krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Hiervoor worden de woningen gesloopt en vervolgens opnieuw opgebouwd. Nu de asbestinventarisatie klaar is, kan de sloopaannemer begin volgende week starten met het verwijderen van het asbest. De daadwerkelijke sloop van het Rode Dorp begint daarna.

In september zijn de voorbereidingen voor de sloop van het Rode Dorp gestart. De nieuwe eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter-woningen: goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en iedere woning krijgt een eigen bodemwarmtepomp. De woningen worden gemaakt in de fabriek en afgebouwd op het terrein. De bouw gaat daardoor snel. Volgens planning begint ERA Contour begin 2021 met de bouw van de 47 nieuwe huurwoningen. Naar verwachting zijn de woningen van fase 1 eind 2021 al klaar. Hoe de woningen eruit komen te zien, zie je hier.

Vernielingen

Alle bewoners verlieten eerder al hun woningen, waardoor het Rode Dorp er uitgestorven bij kwam te liggen. De leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen deden denken aan een spookstad. Naar aanleiding van aanhoudende vernielingen in het Rode Dorp en klachten daarover van omwonenden, werden de sloopwoningen begin oktober dichtgetimmerd. Tot de sloop van de woningen lopen zowel boa’s als een beveiligingsbedrijf regelmatig rondes in de wijk.

Asbestverwijdering

De sloopvergunning is inmiddels binnen en de asbestinventarisatie heeft ook plaatsgevonden. Alle leegstaande panden van fase I zijn onderzocht op asbest. Nu dat volledig in kaart is gebracht en de sloopvergunning is verleend door de gemeente, kan Kjeld Sloop & Asbest starten met het verwijderen van het asbest.

Dit staat op de planning voor begin volgende week. Er worden dan eerst twee proefwoningen gesloopt om zo te kunnen bepalen wat de meest efficiënte en effectieve methode is. Zodra na deze eerste proefwoning de methodiek voor het verwijderen van de asbest is vastgesteld, gaat Kjeld aan de slag met alle woningen van fase I. De daadwerkelijke sloopwerkzaamheden kunnen van start gaan zodra al het asbest is verwijderd.

Een exacte datum van de start van de sloopwerkzaamheden is nog niet bekend, aangezien dit afhankelijk is van de asbestverwijdering.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.