Josh Walet

Slopen in het Rode Dorp: laatste woning fase 1 tegen de vlakte

Op dinsdag 12 januari ging rond het middaguur de laatste woning in het Rode Dorp tegen de vlakte. Hiermee is de sloop van de eerste fase afgerond. Ruim vijftig woningen zijn de afgelopen weken gesloopt.

De eerste karakteristieke woningen uit het Rode Dorp, die bij menig Alphenaar wel bekend zijn, liggen nu tegen de vlakte. Het gaat in totaal om 52 woningen in de Brittenruststraat, Grijpensteinstraat, Jan Nieuwenhuijzenstraat, Goeman Borgesiusstraat en De Ruijterstraat/bedrijfsruimte.

De woningen in het Rode Dorp worden vernieuwd omdat deze aan vervanging toe zijn. In een nieuwbouwwoning is de kwaliteit van de woningen beter dan het nu is. Daarom is een plan gemaakt om de huurwoningen in de wijk te vernieuwen. De woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast en worden energiezuinig en toekomstbestendig. In totaal worden er 172 woningen gesloopt en opnieuw opgebouwd, wat door woningcorporatie Woonforte in drie fasen wordt uitgevoerd.

Op deze dronebeelden zie je hoe de sloop eraan toeging. Ben je benieuwd hoe het Rode Dorp er straks uit komt te zien? Dat zie je in deze impressiefilm van Bloemen Architecten.

Lees ook: Wederom brandstichting in het Rode Dorp

rode dorp fase 1 gesloopt 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.