Josh Walet

Slopen in het Rode Dorp: laatste woning fase 1 tegen de vlakte

Op dinsdag 12 januari ging rond het middaguur de laatste woning in het Rode Dorp tegen de vlakte. Hiermee is de sloop van de eerste fase afgerond. Ruim vijftig woningen zijn de afgelopen weken gesloopt.

De eerste karakteristieke woningen uit het Rode Dorp, die bij menig Alphenaar wel bekend zijn, liggen nu tegen de vlakte. Het gaat in totaal om 52 woningen in de Brittenruststraat, Grijpensteinstraat, Jan Nieuwenhuijzenstraat, Goeman Borgesiusstraat en De Ruijterstraat/bedrijfsruimte.

De woningen in het Rode Dorp worden vernieuwd omdat deze aan vervanging toe zijn. In een nieuwbouwwoning is de kwaliteit van de woningen beter dan het nu is. Daarom is een plan gemaakt om de huurwoningen in de wijk te vernieuwen. De woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast en worden energiezuinig en toekomstbestendig. In totaal worden er 172 woningen gesloopt en opnieuw opgebouwd, wat door woningcorporatie Woonforte in drie fasen wordt uitgevoerd.

Op deze dronebeelden zie je hoe de sloop eraan toeging. Ben je benieuwd hoe het Rode Dorp er straks uit komt te zien? Dat zie je in deze impressiefilm van Bloemen Architecten.

Lees ook: Wederom brandstichting in het Rode Dorp

rode dorp fase 1 gesloopt 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws