Sluiting wedstrijdbad De Hoorn in de zomervakantie? Dat is een bewuste keuze

Het wedstrijdbad van zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn zal in de zomervakantie voor een bepaalde periode gesloten zijn wegens werkzaamheden. Daar hadden veel Alphenaren behoorlijk wat kritiek op. De Thermen2 legt uit dat de tijdelijke sluiting in de zomervakantie een bewuste keuze is.

Van 9 juli tot en met 31 juli zal het wedstrijdbad van zwembad De Hoorn gesloten zijn vanwege onderhoud. Dit valt precies in de zomervakantie voor de regio Midden Nederland. Menig Alphenaar vindt dat onbegrijpelijk. Er volgde dan ook de nodige kritiek. Zo laat iemand weten: "Te gek voor woorden net in de vakantie!". Iemand anders reageert: "Net nu het zomer abbonnement ingaat".

De Thermen2 verklaart waarom de werkzaamheden in deze periode plaatsvinden: “Deze werkzaamheden kunnen niet buiten de vakantie om worden gedaan aangezien er dan heel veel zwemlessen zijn, welke wij niet kunnen verplaatsen. Kinderen hebben door de coronatijd al zoveel achterstand opgelopen dat we dat niet verder willen laten oplopen. Daarnaast is nu het buitenbad dagelijks geopend, waar ook een duikplank is. We gaan er een gezellige vakantie van maken met veel extra activiteiten.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.