Groene Hart Scholen

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

De bouw van het nieuwe Groene Hart Lyceum is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het nieuwe gebouw wordt uitgebreid met ongeveer 2000 vierkante meter extra oppervlakte, tot een totaal van rond de 8000 vierkante meter. Aan de Tolstraat verrijst hiermee een nieuw onderwijscomplex, waar ook het Groene Hart Topmavo en de sporthal onderdeel van uitmaken. Raymond Ophuis, hoofd van de dienst huisvesting van SCOPE scholengroep, liet eerder weten: “Het nieuwe Lyceum wordt een echte blikvanger voor de gemeente en het schoolgebouw is een van de mooiste en meest zinvolle projecten om aan te werken.”

Na de sneak peek in het nieuwe schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark, geven leerlingen van het Groene Hart Lyceum nu ook een rondleiding door hun nieuwe schoolgebouw. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om alles klaar te maken voor de verhuizing. Maar in grote lijnen is al te zien hoe het nieuwe schoolgebouw eruit komt te zien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!