Groene Hart Scholen

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

De bouw van het nieuwe Groene Hart Lyceum is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het nieuwe gebouw wordt uitgebreid met ongeveer 2000 vierkante meter extra oppervlakte, tot een totaal van rond de 8000 vierkante meter. Aan de Tolstraat verrijst hiermee een nieuw onderwijscomplex, waar ook het Groene Hart Topmavo en de sporthal onderdeel van uitmaken. Raymond Ophuis, hoofd van de dienst huisvesting van SCOPE scholengroep, liet eerder weten: “Het nieuwe Lyceum wordt een echte blikvanger voor de gemeente en het schoolgebouw is een van de mooiste en meest zinvolle projecten om aan te werken.”

Na de sneak peek in het nieuwe schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark, geven leerlingen van het Groene Hart Lyceum nu ook een rondleiding door hun nieuwe schoolgebouw. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om alles klaar te maken voor de verhuizing. Maar in grote lijnen is al te zien hoe het nieuwe schoolgebouw eruit komt te zien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie vandaag 10:28

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.